Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi avaldas lootust, et Barcelona EMil jätkavad Eesti kergejõustiklased kümme aastat kestnud traditsiooni ning rõõmustavad eesti spordisõpru tiitlivõistluste medaliga. "Eesti meistrivõistlustel tehtud tulemused annavad kindlust, et meie sportlaste ettevalmistused aasta olulisimaks kergejõustikuvõistluseks on õnnestunud ning koondisele pandud ootused saavad täidetud," kommenteeris Teigamägi.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul valmistuvad koondislased EMiks erinevalt. "Näiteks kettaheitjad Gerd Kanter ning Märt Israel on meistrivõistlusteks valmistumas treeninglaagris Hispaanias. Aleksander Tammert ja Taavi Peetre lihvivad vormi Eestis, Tõrvas. Ksenija Balta kogu suvine ettevalmistus on läbi viidud Eestis, Maris Mägi teeb viimased EMi-eelsed treeningud Saksamaal ning Tiidrek Nurme oli juulis võistluste-eelses mäestikulaagris Šveitsis," ütles Normak.

Eesti kergejõustiklased hakkavad Barcelonas elama kaheksa kilomeetri kaugusel Barcelona olümpiastaadionist. "Elamistingimused on meie sportlastel igati head, toad on piisavalt avarad ning hotellil on korralikud massaažiruumid. Äärmiselt tervitatav on see, et harjutusväljak on majutuskohast vaid väikse jalutuskäigu kaugusel," kommenteeris Normak.

Eesti kergejõustiklastest võistlevad Euroopa meistrivõistlustel kettaheitjad Gerd Kanter, Märt Israel ja Aleksander Tammert, mitmevõistlejad Mikk Pahapill, Andres Raja, Mikk-Mihkel Arro ja Grit Šadeiko, kolmikhüppajad Jaanus Uudmäe, Igor Sjunin ja Veera Baranova, kuulitõukaja Taavi Peetre, kaugushüppaja Tõnis Sahk, kaugushüppaja ja 200 m jooksja Ksenija Balta, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, 5000 m jooksja Tiidrek Nurme, 400 m jooksja Maris Mägi ning 400 m tõkkejooksja Aarne Nirk.

Sportlasi abistavad Barcelonas treenerid Remigija Nazaroviene, Andrei Nazarov, Vesteinn Hafsteinsson, Anne Mägi, Harry Lemberg, Martin Kutman, Toomas Klaup, Jaak Uudmäe, Aarne Paats ja Taivo Mägi. Koondise arst on Mihkel Mardna ning füsioterapeudid Martin Vahimets, Indrek Tustit ja Marko Mehine. Eesti koondise juht on Aivo Normak ning pressiesindaja Mariliis Vahe. Kergejõustiku 20. Euroopa meistrivõistlused toimuvad Barcelonas 26. juulist kuni 1. augustini 2010. Lisainformatsiooni võistluse kohta saab veebiaadressilt www.bcn2010.org. Euroopa meistrivõistlustest teevad otseülekanded ETV ja Eesti Raadio.