Oma sõnavõtuga astus Hansen välja Rootsi ja Göteborgi eest, kes samuti 2021. aasta MM-ile kandideeris.

"Tahaksin õnnitleda USA kergejõustikuliitu ja Vin Lanannat, kes juhtis Eugene'i kandideerimisprotsessi, kuid ma pean ütlema, et olen IAAF-i otsuses väga üllatunud," sõnas Hansen alaliidu kodulehel.

"IAAF teadis, et Göteborg oli 2021 MM-iks väga tõsine kandidaat. Rootsi kergejõustikuliit ning linn on aastate jooksul kandideerimisprotsessi ettevalmistusse väga palju panustanud ning neile ei antud isegi võimalust võistlustele pretendeerida."

"Olen juba Rootsi kergejõustikuliidu presidendi Björn Erikssoniga rääkinud ning ta on väga pettunud, et see nii läks. Mõistan täielikult Björni pettumust. Tean, et 2021 on linna jaoks kõige tähtsam aasta, kuna nad tähistavad siis 400. aastapäeva."

"Euroopa kergejõustikuliit poleks iialgi sellist tüüpi otsust vastu võtnud, kuna meie korraldame alati laiaulatusliku kandideerimisprotsessi, mida kõik kandidaadid peavad järgima."

2017. aasta maailmameistrivõistlused peetakse Londonis ning 2019. aasta MM Dohas. Seega on esimest korda juhtunud nii, et MM toimub kaks korda järjest väljaspool Euroopat.

"See pole muidugi meie spordiala arengule sellel kontinendil hea. Euroopa kergejõustikuliit ootab, et maailmameistrivõistlused toodaks 2023. aastal tagasi Euroopasse," lisas Hansen.