Lõuna-Koreas Daegus 27. augustist 4. septembrini toimuval MM-il esindavad Eestit:

Marek Niit – 100 m ja 200 m jooks
Gerd Kanter – kettaheide
Märt Israel – kettaheide
Mikk Pahapill – kümnevõistlus
Andres Raja – kümnevõistlus
Mihkel Kukk – odavise
Anna Iljuštšenko – kõrgushüpe
Grit Šadeiko – seitsmevõistlus
Maris Mägi – 400 m jooks

Täiendavalt otsustas Eesti Kergejõustikuliidu juhatus registreerida MM-i koondisse varusportlasena odaviskaja Risto Mätase, kes on samuti täitnud B-normi ning viibib Universiaadiga seoses MM-i ajal samas regioonis. Varusportlaste registreerimine tiitlivõistlustele on paljude riikide puhul tavapärane praktika, millega tagatakse oma riigi sportlase osalemine võistlusel ka juhul, kui koondise esinumber mingil põhjusel startida ei saa.

Sportlasi toetab üheksaliikmeline abipersonal, kuhu kuuluvad võistkonna juht ja Eesti Kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak, koondise arst dr Mihkel Mardna, füsioterapeudid Indrek Tustit ja Martin Vahimets ning treenerid Vesteinn Hafsteinsson, Remigija Nazaroviene, Andrei Nazarov, Anne Mägi ja Valter Espe.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul valmistuvad koondislased tiitlivõistluseks erinevalt. „Mikk Pahapill ja Andres Raja treenivad MM-i eel Eestis ja sõidavad võistluspaika 20. augustil. Gerd Kanter sõidab Koreasse aklimatiseeruma aegsasti 16. augustil ning viibib kuni 27. augustini treeninglaagris Korea lõunaosas asuvas Mokpo linnas. Sarnast ettevalmistuse skeemi on Gerd kasutanud ka mitmete teiste Aasias peetud tiitlivõistluste eel, näiteks 2007 Osaka MM-i ja 2008 Pekingi OM-i eel,“ rääkis Normak.

„Osa koondislasi sõidab Daegusse otse Hiinast, kus nad osalevad 16.-23. augustil Universiaadil. Universiaadil võistlevatest sportlastest on otsustanud eellaagris osalemise kasuks ka Marek Niit ja Märt Israel, kes sõidavad Universiaadilt Mokposse kohe pärast oma ala lõppu ning saabuvad Daegusse päev-paar enne oma võistluse algust. Teised Universiaadil viimaseid kontrollstarte tegevad koondislased jõuavad Daegu sportlaskülla 24. augustil,“ kirjeldas Normak.

13. maailmameistrivõistlustel kergejõustikus võistleb üheksa päeva vältel enam kui 2000 sportlast 201 riigist. Unikaalse arhitektuuriga Daegu staadion on esirinnas kõrgtehnoloogia kasutamise poolest. Päikese eest kaitseb staadionil viibijaid teflonkatus, takistamata sealjuures loomulikku päevavalgust. Samal staadionil on peetud mitmeid rahvusvahelisi suurvõistlusi, sealhulgas näiteks 2002. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri mänge. Kui tavaliselt elavad sportlased tiitlivõistluste ajal hotellides, siis Daegus majutatakse sportlased staadionist 6 kilomeetri kaugusel asuvasse olümpiastiilis sportlaskülla, mis mahutab 63 205 ruutmeetril ca 3500 inimest.