Powell kavatseb võistelda Jamaica meistrivõistlustel aasta pärast seda, kui jäi samadel võistlustel vahele keelatud ainete tarvitamisega. Endine saja meetri maailmarekordimees sai 18-kuulise võistluskeelu pärast keelatud ergutite jälgi sisaldanud dopinguproovi andmist. Powellile anti aga ajutine luba võistelda, kui ta karistuse rahvusvahelisse spordiarbitraažikohtusse (CAS) edasi kaebas, vahendab AFP.

Stardijoonel ei nähta Jamaica jooksutähtedest suurimat – Usain Bolti – ega Yohan Blake'i. Bolt ei ole sel hooajal veel üldse võistelnud, sest sai kevadel vigastuse.

Ka naistest jääb jalavigastuse tõttu eemale Shelly-Ann Fraser-Pryce. Seevastu dopinguskandaali osalised olnud Simpson ja Campbell-Brown võistlevad Jamaica meistritiitli eest.

Simpson, kes treenib koos Powelliga, sai samuti 18-kuulise võistluskeelu sama aine eest. Ka Simpson kaebas edasi spordiarbitraažikohtusse ja sai võistlusloa.

Olümpiavõitja Campbell-Browni vabastas CAS dopingukeelu alt märtsis ja nüüd võistleb ta esimest korda enam kui aasta jooksul.