"Minu visiit pole üldse sellega (dopinguskandaal - toim.) seotud. Olen rahvusvahelise kergejõustikuliidu Moskva regionaalse koolituskeskuse juht ja me viime Eesti kolleegidega erinevaid koolitusi läbi. Sõidan siia tihti, seekord on starterite koolitus," sõnas Zelitšenok Tallinna lennujaamas Delfile antud intervjuus.

Venemaa kergejõustiku ümber lahvatanud dopinguskandaali kohta ütles Zelitšenok: "Ma ei saa öelda, et see oleks täielik üllatus olnud, aga osa süüdistusi olid küll üllatuslikud. Näiteks, et sel aastal märtsis Saranskis kartis dopingutestija oma elu eest ning põgenes läbi akna, viis proovid Moskva asemel Lausanne`i laborisse ja neli proovi osutusid positiivseteks. Me ei ole sellest midagi kuulnud. Me ei tea ühtegi nime. Selline asi ei ole lihtsalt võimalik."

"Siis on juttu olnud, kui palju Venemaa antidopingu juht ja endine alaliidu president on võtnud dopinguproovide varjamise eest atkäemaksu. See on absurd," teatas Zelitšenok.

Kuidas lõpeb IAAFi tänane erakorraline istung? "Mul on väike lootus, et see võib piirduda hoiatusega. Kui mitte, siis see pole veel lõplik otsus ja me kavatseme selle kindlasti vaidlustada," lisas president.

Vaata Delfi videointervjuud Zelitšenokiga.