Eelmisel aastal määrati paraolümpiasportlasele viieaastane vanglakaristus tapmise eest, kuid prokurör nõudis järgmises kohtuastmes, et mees mõistetaks süüdi ettekavatsetud mõrvas. Pole veel teada, mitu aastat Pistoriuse vanglakaristusele juurde pannakse. Minimaalselt on selle eest Lõuna-Aafrika Vabariigis ette nähtud 15 aastat.

Pistoriuse kaitsjatel oli aga õigus ülemkohtu otsusele apelleerida ja seda ka tehti. Tänasel istungil määras kohtunik Pistoriusele 10 000 LAV-i randi (ligi 690 dollarit; 640 eurot) suuruse kautsjoni, kuna ta leidis, et Pistoriuse põgenemiseks ohtu pole. Antud summa maksti parasportlase kaitsjate poolt ka ära ja seeläbi võib Pistorius taas koduaresti naasta. Koduarestis viibib ta alates oktoobri lõpust, enne seda veetis ta vähem kui aasta vanglas trellide taga.

Koduarestis olles peab Pistorius kandma elektroonilist jälitusseadet, samuti andis ta võimudele üle oma passi. Hommikul kella 7 ja 12 vahel võib lõuna-aafriklane väljuda ka majast, kuid ta peab siis jääma 20 kilomeetri raadiusesse.

Selline kord säilib kuni 18. aprillini, mil mõrvajuhtum kohtus taas arutlusele tuleb.