Varasemat tippmarki suisa kolme sajandiku võrra parandanud Collins alistas 10 sekundi piiri karjääris kümnendat korda. Tegu oli mõistagi ka 40-aastaste maailmarekordiga.

Kuigi Collinsi imeline areng - ta on oma rekordeid uuendanud viimastel aastatel üsna järjekindlalt - pälvib kergejõustikumaailmas palju kõneainet, pole igiliikuri vanuses põhjust kahelda. Tiitlivõistlustel debüteeris saareriigi kodanik 1996. aasta Atlanta olümpial ning neli aastat hiljem Sydneys jooksis ta juba finaalis.

Maailmameistrivõistlustel on Collins võitnud medaleid nii 60, 100 kui 200 meetri jooksus, ent ka 4x100 meetri teatejooksus. Seitsmest medalist ainus kuld tuli 2003. aastal Pariisis just tema meelisalal 100 meetri jooksus.

Olümpiamängudele on Collins kvalifitseerunud viiel, starti tulnud aga neljal korral. Nimelt oli ta neli aastat tagasi Londonis küll kohal, ent erimeelsused kohaliku alaliiduga jätsid ta lõpuks pealtvaataja rolli.

Olümpial pole Collins seni veel esikolmikusse mahtunud, ent praegust maailma edetabelit vaadates - saintkittslane asub teisel kohal, edestades seejuures nii Justin Gatlinit, Yohan Blake'i kui Usain Bolti - poleks sugugi väär teda medalipretendendiks nimetada.