2012. aastal maailmarekordiks 12,80 jooksnud ameeriklane näitas eile aega 13,37. Võitjaks tuli tänavune sisemaailmameister Omar McLeod 13,05-ga, teiseks Londoni olümpiapronks Hansle Parchment (mõl. Jamaica) 13,10-ga. Kolmas oli mullu Hispaania kodakondsuse saanud Orlando Ortega ajaga 13,12.

"Jooksen igal võistlusel oma hooaja tippmargi. See näitab, et ma jõuan vaikselt sinna. Ainuüksi siin võistlemine on suur õnnistus. Võtan asja rahulikult," ütles Merritt vahetult pärast jooksu.

AFP-le avaldas Merritt päev varem, et plaanib augustis Rio de Janeiros olümpiavõitu kaitsta. "Kui ma võidaksin, tehtaks sellest film," ütles 30-aastane tõkkesprinter. "Juba koondisse pääsemine oleks suur asi. Keegi pole kunagi varem võistelnud vähem kui aasta pärast neeru siirdamist."

Uus neer
30-aastasel Merrittil avastati 2013. aasta MM-i järel haruldane pärilik neeruhaigus, mis hoidis ta haiglas esimest korda 2013. aasta oktoobrist aprillini 2014. Haiglasse sisse kirjutades töötasid ta neerud vaid 15 % ulatuses. Neerusiirdamine tehti 1. septembril 2015, doonoriks tema enda õde.

Merritti probleemid said alguse 2013. aasta Moskva MM-i ajal, kui ta eeljooksudest raskustega edasi sai ja lõpuks finaalis kuuendaks jäi. "Ma ei suutnud Moskvas oma jookse lõpetada, kuigi olen tavaliselt tiitlivõistlustel väga hea. Ma olengi tiitlivõistluste jooksja," sõnas ta. "Läksin koju ja jäin haigeks."

Haigemaks, kui ta oleks osanud arvata. Pärast mitmeid uuringuid avastati tal progresseeruv neeruhaigus ning enne uue organi siirdamist töötas vana vaid 15 protsendi ulatuses. Neeru loovutas talle tema õde LaToya. Operatsioon toimus mullu 1. septembril, vaid loetud päevad pärast seda, kui ta Pekingi MM-il pronksi võitis. Treeningule naasis mees juba 20. detsembril.

Merritt hindab varasemaid hooaegu võrreldes, et on oma soovitud ettevalmistusest maas umbes kaks kuud. Eelmisel nädalal jooksis ta oma esimesel võistlusel pärast operatsiooni ajaks 13,61. USA koondise katsevõistlused toimuvad juulis Eugene'is. Olümpiale pääseb sel alal kolm ameeriklast.

Merritt sööb tänase päevani päevas peotäie rohtusid, et immuunsüsteemi kaitsta. Seetõttu pole ka Brasiilias vohav Zika viirus talle kõige parem uudis. "Ma söön neid rohtusid elu lõpuni. Iga päev, see on nagu rohtude kokteil - seitse tabletti hommikul, viis tabletti õhtul," rääkis ta.