24-aastane tartlane juhtis võistlust sisuliselt 350 meetrit, ent seejärel möödusid temast nii hispaanlane Sergio Fernandez (49,20) kui soomlane Oskari Mörö (49,37). Koha finaali tagasid kõigi jooksude kaks paremat ning lisaks kolme jooksu peale veel kaks paremat aega.

"Võistlus läks nässu, sest edasi ju ei saanud. Kuni kaheksanda tõkkeni oli kõik normaalne. Minu kahjuks rääkis see, et kõik tugevamad konkurendid startisid minust tagapool ja ma ei saanud end kellegagi neist võrrelda kuni selle hetkeni," sõnas tõsise olekuga ajakirjanike ette saabunud Mägi.

"Lõpusirgele tulles tundus seetõttu positsioon kindel ja kõik kontrolli all - olin ees ja ei uskunud, et kaks meest mööda tulevad. Jäin natuke passiivseks ning viimase tõkke ületamiseks pidi sammu venitama. Täna jäi sellise tehnilise apsu taha jooks."

"Midagi otseselt lahti ei ole. Kui ma suutnuks oma tavalise jooksu teha, mis tähendab seda, et ma pigem olen lõpus konkurentidest kiirem kui aeglasem, olnuks ka aeg arvestatav. Rioni on viis nädalat aega - tuleb korrigeerida mõnd nünassi."