"Kogu mu senise hooaja rikkus aprilli kannavigastus, mis nagu needus ei lasknud mul pärast suurepäraseid talvetreeninguid õnnestuda," kirjutas Laanmäe oma Facebooki kontol. "Nii ei saanud juba kevadel laagris soovitud trenne teha, vaid tegin asju, mida sain ning ka esimesed võistlused ebaõnnestusid just kanna pärast."

"Võitlesin edasi ja lõpuks kui sain enamvähem tunnetuse kätte ja selle saan ma kätte siis, kui kuskilt pole valus, viskasin Tšehhis Kladnos kohe esimesel katsel varuga EM normi täis – 82.36. Kahjuks läks seal jalg taas valusaks ja jätsin enamik visked tegemata, esikoht oli juba ka olemas," lisas Laanmäe.

"Tõesti väga keeruline, kui ainult kaikaid kodaratesse lendab, samal ajal üritades anda endast parimat. Eesti meistrivõistlustel võistlemine oli kahtluse all kuni odaviske alguseni, kuid testida enne Euroopa tiitlivõistlust on tegelikult vaja."

"Mõned päevad enne Euroopa meistrivõistlusi on seis rahuldav. Ehk saan võistelda ilma valuta ning siis on ka võimalik võidelda kohtade eest. Kaotama ei lähe ma kunagi," sõnas Laanmäe eesootava EM-i kohta.

EM-il toimub odaviske kvalifikatsioon kolmapäeval, 8. augustil. Finaal peetakse 9.augustil.