Enamus Soome koondislasi lennutati Berliini kaks päeva enne nende jõuproovi algust ja võistluspäeva järgsel varahommikul tuli neil juba lahkuda.

Naiste 100 meetri tõkkejooksus napilt finaalist välja jäänud Nooralotta Neziri treener Petteri Jouste sõnas ajalehele Ilta-Sanomat, et tema õpilane pidi pärast võistlust kell 22.30 veel dopinguproovi minema ja juba järgmisel hommikul kell 7.30 lennukil olema.

"Ma ei tea, miks lennureisid nii varakult pidid olema. Seda peaks küsima Jorma Kemppainenilt (Soome kergejõustikuliidu spordidirektor), sest meie visiit Berliini oli tõesti erakordselt lühike," sõnas Jouste, kes on kindel, et enamus sportlasi tahtnuks järgmistel päevadel veel oma koondisekaaslastele kaasa elada.

Kemppainen selgitas, et sellise reisiplaani ja kokkuhoiu põhjustas alaliidu rahaline seis. "Meeskonnatunde tekitamiseks oleks muidugi ideaalne, kui tiim reisiks korraga ja oleks kaua aega koos, kuid see oleks meile maksma läinud täiendavad 15 000 eurot. Arvestades alaliidu majanduslikku olukorda tuleb mõnikord teha kompromisse," sõnas Kemppainen.

Ta lisas, et enamus soomlasi lahkus Berliinist kas öösel või varahommikul, sest nende lennureiside hinnad olid märksa odavamad kui päevased lennud.

Lisaks Neziri treenerile avaldasid sellise odava reisiplaani üle avalikult nördimust ka kolmikhüppaja Kristiina Mäkelä ja takistusjooksja Topi Raitanen.

Soome koondis pole Berliinis võitnud veel ühtegi medalit.