Kõrgushüppajana Huntington mõistagi EM-ile ei kvalifitseerunud – ta on tänavu hüpanud 1.80, EM-norm oli 1.90, kirjutab ERR Sport. Tegelikult polnud Huntingtonil ka seitsmevõistluses norm täidetud. Nimelt oli EM-norm 5900 punkti, soomlanna aga püstitas juulis isikliku rekordi 5858 punkti. Selle tulemusega oli ta ootelehel ja Soome kergejõustikuliit taotles talle vabapääset, aga kuna eksituse tõttu taotleti vabapääset valele alale ja viga avastati registreerimistähtaja möödudes, jäi Huntington pääsmeta.

Euroopa alaliidus töötav Mirko Jalava rääkis Ylele, et tegelikult oli selliseid juhtumeid veelgi, kus sportlane registreeriti valele alale – näiteks üks Prantsuse kuulitõukaja anti algselt üles vasaraheitjana, aga see eksimus avastati enne tähtaja lõppu.

Soome kergejõustikuliit pole sealsele meediale juhtunu kohta veel kommentaare jaganud, kuid alaliidu spordidirektor Jorma Kemppainen kirjutas sotsiaalmeedias, et kui jutt sellise eksituse kohta vastab tõele, pingutavad nad selle nimel, et Huntington siiski saaks võistlema.