Saluri lõpetas kümnevõistluse avapäeva 4213 punkti ja viienda kohaga. Maicel Uibo on 4065 punktiga 15. ning Karel Tilga 4050 punktiga 16.

„Lootsin 400 meetrit paremini joosta, aga tegin veidi vale otsuse,” rääkis 150 meetrit enne lõppu gaasi põhja vajutanud ning 80 meetrit enne finišit täielikult kangestunud Saluri, kes sai siiski kirja normaalse aja 48,26. „Lootsin paremat.”

Kokkuvõttes Saluril nurisemiseks põhjust ei ole, oma isikliku rekordi (8137) graafikule kaotab ta 55 punktiga. „Võrreldes teistega ei või väga viriseda,” tunnistas kuulitõukes isikliku rekordi 14.54-ni nihutanud Saluri. „Kõrgushüppes oleks 1.90-st tahtnud üle saada, see oli nii lähedal, aga miinimumi tegin ära. Kokkuvõttes olen väljas koha peale, endiselt on võimalik lõpuks jõuda esikaheksasse.”

EM-i kümnevõistlus kulgeb väga raskelt kõigi meeste jaoks. Miks?

„Eks ikka selle kõrge temperatuuri pärast,” usub Tilga. „Üksikala tegija tuleb korraks varjust staadionile, meil on päev kokku 14 tundi ja sellest poole olime päikese käes.”

Saluri nendib, et Berliini staadionile paigaldatud uus rajakate talle ei istu. „Pehme, liiga värske, puru on täis. Kui kaugushüppes saadakse 7.71-ga finaali ja meeste 100 meetri poolfinaalis joostakse 10,30, pole asi normaalne,” sõnas Saluri.

Aga mida ütled Uibo esimese päeva kohta? „Ma ei oska kommenteerida. Eks ta pole kaks kuud joosta saanud, see on jätnud pitseri, võttis enesekindlust maha,” pakkus Saluri kahvatule avapäevale selgituse, mis kõlab üsna loogiliselt.

Tilga möönis, et oli kevadel Götzises 8101 punkti kogudes paremas vormis. „Võistkonda pääsemine oli tõeline katsumus. Võib-olla kui koondisekoht kindel oli, tekkis mingi pingelangus,” arutles ta. „100 meetri jooksus hakkasin lõpus kangutama. Kaugushüpe oli päris okei, olen enam-vähem rahul. Kuulitõukes ei teinud ma ühtegi kuulitõuke liigutust. Kõrgushüpe ja 400 meetrit olid ka, nagu nad olid. Aga lootus 8000 punkti koguda on mul veel alles.”