Duplantis on sündinud ja kasvanud USA-s, kuid kuna tema ema on rootslanna (Helena Hedlund), otsustas ta Rootsi lipu all võistlema hakata, kirjutab Iltalehti.

Kuigi noor tulevikutäht ei oska eriti rootsi keelt, tahtis ta EM-kulla võitmise järel oma sugulasi üllatada ning rääkis SVT-le antud teleintervjuus mõne sõna ka rootsi keeles.

"Vanaema ja vanaisa," alustas Duplantis rootsi keeles ja läks siis üle inglise keelele: "Ma tean, et hetkel on teil juba uneaeg, kuid ma loodan, et te veel vaatate."

"Armastan teid!" lisas Duplantis rootsi keeles.

Rootsi ajalehe Expresseni andmetel oli noore teivashüppaja mure asjatu, sest tema vanavanemad jälgisid lapselapse võistlust suure innuga.

"Nutsime nii kõvasti kui saime. Süda oli kurku kargamas, kuid see polnud valus," sõnas kullamehe vanaisa Lars-Åke Hedlund. "Meil on pudel šampust külmas. Kutsume naabrid külla ja tähistame koos. Oleme oma lapselapse üle nii uhked!"

Noore rootslase isa on USA endine teivashüppaja Greg Duplantis, kelle isiklikuks tippmargiks jäi 5.80. Ühtlasi on Greg oma poja treener.