Hooaja tippmarkide võrdluses 14. positsioonil olnud Eesti sai lõppkohaks 12. Oma jooksu lõpetas kõigil teatevahetustel puhta töö teinud meeskond seitsmendana. Finaali viis viimasena aeg 38,90, eeljooksude parim oli aga Saksamaa 38,15-ga.

Varasem Eesti rekord pärines 2002. aasta Müncheni EM-ilt, kui Argo Golberg, Maidu Laht, Martin Vihmann ja Erki Nool läbisid staadioniringi 39,69-ga.

Käimasoleval EM-il on püstitanud Eesti rekordi lisaks meie teatenelikule ka Rasmus Mägi 400 meetri tõkkejooksus (48,54) ja Marek Niit 400 meetri jooksus (45,74).

Mart Muru: "Ma olin nii keskendunud, et kogu atmosfäärist sain aru alles siis, kui olin teatepulga edasi andnud. Teatevahetus Raiduga sujus hästi."

Rait Veesalu: Mul oli täpselt sama tunne nagu Mardil - keskendusin ainult oma jooksule ja kohe melu tähele ei pannud. Suurbritannia läks pikalt eest ära ja mõtlesin hetkeks, et võib-olla meil ei pruugi head aega tulla, aga õnneks ikka tuli. Pulgavahetus Markusega sujus."

Markus Ellisaar: "Ütleme nii, et sellist tunnet, kui Raidult pulka kätte saades, polnud mul enne olnud. Sain publiku kaasa elamisest jalgadesse energiat juurde. Teatevahetus Marekuga kulges kenasti."

Marek Niit: "Täitsa okei jooks oli. Eile oli täiesti vaba päev, seetõttu eelmised jooksud enam jalas polnud."