"Tuleb väga rahul olla võistlusega. Viskasin kohe esimesel katsel hooaja tippmargi, mis sisuliselt kindlustas pääsu kolmele viimasele viskele. Õnnestumine võttis ka pingeid maha, kuigi tulemuse parandamise mõtet ma maha ei matnud," sõnas elu kõrgeima tiitlivõistluste koha saanud Mätas.

Kas Mätas mingil hetkel medalile ka mõtlema hakkas? "Seda päris mitte, minu praeguse hetke tase üle 84-meetriseks viskeks poleks võimeline olnud."

"Tegelikult sündis mu parim vise viiendal katsel - tundsin siis, et jõud läks kogu kehast läbi -, kuid lasin oda lendu peast natukene liiga kaugelt ja hea tulemus jäi sündimata."

"Kevadel seadsin omale väga kõrged eesmärgid - 85 pluss. Aga siis tekkis seljavigastus ja kuu aega jõutrenni teha ei saanud. See on jätnud oma jälje, kuid nüüd vähemalt tean, mis on valesti tehtud," lisas Mätas. "Hea meel on selle üle, et kui mullu olin stabiilselt 82-83 meetri vormis ja MM-il viskasin napilt 80 täis, siis seekord tegin vähemalt tiitlivõistlusel oma hooaja parima tulemuse."

Oma esimese tiitlivõistluste kulla võitis soomlane Antti Ruuskanen, kes viskas kolmandal katsel isikliku rekordi 88.01. Teine oli tšehh Vitezslav Vesely 84.79 ja kolmas soomlane Tero Pitkämäki 84.40-ga. Esimesena medalita jäi kolmas soomlane, 84.40 visanud Lassi Etelätalo.

Võidumehe Ruuskaneni üle oli Mätasel väga hea meel. "Ta on kogenud mees, kuid polnud enne seda võistlust tiitlivõistlusel end täielikult realiseerinud. Soome odamehed on üldse väga mõnusad mehed, olen nendega palju ka treeninglaagrites kokku juhtunud. Üleüldse on nüüd kergem võistlustel külma närvi hoida kui varem, mil ühtegi tuttavat polnud ja venitasin üksinda kuskil nurgas."

"Usun, et võin tänavu veel hooaja tippmarki mõne meetri jagu parandada. Võistlusi on ees küll," kinnitas 30-aastane Mätas.