U20 (1998. ja 1999. a. sündinute) vanusegrupis läheb 10 km distantsi starti KJK Kalev-Sillamäe neiu Angela Mandel, noormeeste konkurentsis võtab sama maa jalge alla koondise suurim lootus Ruslan Sergatšjov Haapsalu jooksuklubist Tempo.

Kui Mandel lähetatakse suurvõistlustele esimest korda, siis Sergatšjovil on möödunud aastast nii U20 maailma karikavõistlustel kui U18 EM-il osalemise kogemus.

Naiste 20 km distantsil teeb debüüdi Anna Tipukina kergejõustikuklubist Atleetika. Mai alguses käidud isiklik rekord 10 000 meetris (54.35,3) annab lootust korralikuks rekordiparanduseks ka poole pikemal maal.

Meeste 20 kilomeetris stardivad ülikogenud Lauri Lelumees ja Virgo Adusoo Bruno Junk Käimisklubist. 39-aastane Lelumees on karikavõistluste pingega harjunud ja leidnud ka tehnilise stabiilsuse, mis annab lootust hetkevõimete maksimaalseks realiseerimiseks. Adusoo võistles viimati nii kõrges konkurentsis 2007. aastal. Vahepealsetest mõõna-aastatest üle saanuna on mees tõusnud taas heasse vormi ja suudab loodetavasti ületada kümme aastat tagasi Euroopa karikavõistlustel püstitatud isikliku rekordi 1:41.31.

Euroopa Kergejõustikuliidu nõukogu delegaadina jälgib võistlust Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.