24-aastase Mägi järel sai teise koha mullune Pekingi maailmameister, keenialane Nicholas Bett, kel kulus kümne tõkkega kaetud staadioniringi läbimiseks 48,68 sekundit. Kolmas oli hispaanlane Sergio Fernandez 49,22-ga ning neljas Soome rekordimees Oskari Mörö 49,81-ga.

"Olen ajaga 48,5 väga rahul, sest pärast kolme järjestikust starti Rio olümpial pole kerge head aega joosta. Mul polnud mingit konkreetset taktikat tänaseks valmis mõeldud, jooksin lihtsalt nii kiiresti kui jõudsin. Mu keha on väsinud, aga ometi suutsin kuidagi teha elu ühe kiirema jooksu," sõnas Mägi vahetult pärast jooksu Teemantliiga kodulehe vahendusel. Mägi on tänasest kiiremat aega näidata suutnud kolmel korral - 2014. aasta Zürichi EM-i poolfinaalis (48,54) ning Rio olümpia eeljooksus (48,55) ja finaalis (48,40).

400 meetri tõkkejooks ei kuulunud täna n-ö Teemantliiga alade hulka, mis tähendab, et võistlussarja punkte ei jagatud ning ka auhinnarahad on märksa väiksemad. Ometi läheb Mägi jooks meie spordiajalukku, sest temast sai esimene Eesti jooksja, kes Teemantliigal (varasema nimega Kuldliiga) võidutsenud.

Meeste 400 meetri tõkkejooks Lausanne'is:

Meeste kettaheite võitis belglane Philip Milanov 65.61-ga, järgnesid austerlane Lukas Weisshaidinger 64.84-ga ja ungarlane Zoltan Kövago 64.52-ga. Sakslane Robert Harting oli 63.12-ga neljas, Gerd Kanter 62.02-ga seitsmes ja Martin Kupper 61.93-ga kaheksas. Finaalkatsetele pääsesid Teemantliigale omaselt kümnest mehest vaid neli paremat.

Liina Laasma teenis naiste odaviskes kuuenda koha 60.91-ga. Tulemuse sai Tõstmaalt pärit piiga kirja seejuures alles kolmandal ja ühtlasi viimasel katsel. Võitis lätlanne Madara Palameika viimase katse 65.29-ga.

Viasat Sport Baltic alustab ülekannet tänasest Lausanne'i võistlusest kell 21.25, mil meie sportlaste etteasted on juba lõppenud. Järgmine Teemantliiga etapp toimub juba ülehomme Pariisis, kus meie atleetidest teevad kaasa kaks Rio olümpia kuuendat - Rasmus Mägi ja kaugushüppaja Ksenija Balta.