Eile viskas 24-aastane Mihkel Kukk Stockholmis 81.77 ja on hetkel ainus Eesti odaviskaja, kes olümpiale pääseks.

Meeste odavise algab kell 17:20.

Võistluse eelvaade:

Tänane Kuldliiga võistlusõhtu algab kell 16 teivashüppega. Viis minutit hiljem läheb lahti haarav kolmikhüppeetendus. Olümpianormi poole püüdleb värske Eesti meister ja BIG Kuldliiga Valga etapil pisut tugeva pärituulega suurepärase 17-meetrise lennu teinud Jaanus Uudmäe. Kolmikhüppes lööb kaasa ka Rakvere võistluse üks värvikam sportlane Allen Simms eksootilisest Puerto Ricost, kelle isiklik mark on nii tugev kui 17 meetrit ja 26 sentimeetrit. Lisaks osalevad tugevad leedukad Mantas Dilys (isiklik rekord 16.62) ja Povylas Mykolaitis (16.38).

Kaugushüppes on samuti oodata pikki õhulende. Ainsana BIG Kuldliiga 200000 kroonise jackpoti kursil liikuv Eesti meister Tõnis Sahk, kellele tihe konkurents ja publiku toetus alati tublisti lisasentimeetreid annab, on võimeline ründama nii olümpianormi (B-norm 8.05) kui Eesti rekordit (Erki Nool 8.10). Kolmikumeeste Allen Simmsi ja Jaanus Uudmäe hooaja margid kaugushüppes on Eesti esinumbrist pisut kehvemad, aga nemad tulevad ka sel alal võistlema olümpiamõtetega. Võistlus tuleb haarav, sest kaarte võivad segada ka tugevad leedukad Povilas Mykolaytis (isiklik rekord 8.13) ja Darius Aucyna (7.82).

Naiste kaugushüppes kasutab viimast võimalust olümpianormi ründamiseks tartlanna Sirkka-Liisa Kivine. Tema põhirivaalideks on venelannad Julia Ignatkina (isiklik mark 6.55) ja Olga Linder (6.38).

Kell 17.20 algav odavise annab vastuse kõiki spordisõpru erutavale küsimusele: Kas maailmameister Andrus Värnik sõidab Pekingisse? Rakvere staadion peaks olema õnnelik paik. Just Rakveres leidis Värnik Helsingi MM-võistluste eel oma viske ja ka viimane maailmameistri vääriline vise, 84.85 meetrit, sündis kaks aastat tagasi BIG Kuldliiga Rakvere etapil. Olümpiamõtteid pole maha matnud ka Risto Mätas ning Leedu rekordimees Tomas Intas (isiklik rekord 82.94).

Meeste kuulitõukes tuleb duell Pekingi pileti pärast Taavi Peetre ja Raigo Toompuu vahel. Kettaheites teritab olümpiavormi Aleksander Tammert.

200 meetri jooksus on Eesti väledamate kõrval stardis mustanahalised sprinterid DeWayne Barrett (isiklik rekord 20,75) ja Sekou Clarke (20,70) Jamaikalt. Naiste samal alal favoriidid Libeeria esindaja Kou Luogon (23,60) ja leedulanna Agne Orluskaite (23,92).

Kiire jooks tõotab tulla naiste 800 meetri distantsil, kus on stardis nimekad venelannad Svetlana Tsherkasova (isiklik rekord 1.56,93) ja Maria Shapajeva (1.57,9). Jooksu “jänesena” on lubanud esimese poole vedada Maris Mägi.

Pilet pealtvaatajaile maksab 50 krooni, pensionärid ja õpilased 25 krooni. Kõik piletid osalevad ka loosimisel, kus on auhinnaks ETK kinkekaardid. Lastele alla 12 aastat on sissepääs tasuta.