Sportlased võistlevad Tamme staadionil toimuval üritusel kokku 12 vanuserühmas ja 2 üldrühmas, millele lisaks selguvad ka maailmameistrid riikide võistkondade arvestuses.

Võistluse pikaajaline maailmarekordiomanik oli endine kümnevõistleja Indrek Kaseorg, kes kogus 1992. aasta võistlusel 13906 punkti. See on tänaseni ala Euroopa rekord ning Kaseorg tuleb autasustama ka selleaastaseid võitjaid.

Aivar Hommik tuli kahekordseks maailmameistriks aastatel 1995-1996 ning Meelis Tammre teenis esikoha välja aastal 1999. Vanuseklasside arvestuses on eestlased hiljemgi võite pälvinud, ent viimane eestlane, kes võitis MMi absoluutse tiitli, oli Päärn Bauer aastal 2003.

Naiste 14-võistluse üldvõitu veel eestlannadele läinud pole, küll aga on meie naissportlased tulnud esimeseks vanuseklasside arvestustes.

Eelmised maailmameistrivõistlused toimusid 2013. aastal Suurbritannias, kus tuli meeste üldarvestuse võitjaks Rob Simmonds, naiste üldarvestuse esimeseks aga Maren Schott. Maailmameistrivõistlusi 14- ja 20-võistluses korraldab Rahvusvaheline Ultra- ja multiürituste Assotsiatsion (IAUM).