Naistest kuulub koondisse veel Anu Teesaar (kuulitõuge), Kätlin Tõllasson (kettaheide) ja Anna Maria Orel (vasaraheide). Vasaraheite Eesti rekordinaine Kati Ojaloo taastub jalatraumast. Meestest sõidab Rumeeniasse veel vaid vasaraheitja Martin Lehemets, tasemel odaviskajat ja kuulitõukajat välja panna ei ole. „Poisid läksid laagrisse ära ega ole valmis veel viskama,“ selgitas heitealade vanemtreener Ants Kiisa.

Kas tõesti pole Eestil, kus korralikke odamehi jalaga segada, kedagi välja panna? „Magnus Kirt ütles juba sügisel ära, et see võistlus tema plaanidesse ei sobi. Tanel Laanmäe oli kahevahel, aga tervis hakkas jupsima. Risto Mätas ka ei teadnud pikalt, kas on nõus. Ranno Koorep murdis vabraluu. Ta küll harjutab taas, ent pole veel valmis viskama. Ka Erki Leppik harjutab, aga tervis veel võistelda ei lase,“ andis Kiisa ülevaate. Vahepeal oli lootus, et kuulitõukaja Kristo Galeta teeb mõlemat ala, kuid kuna tema läheb USA-sse laagrisse ega osale Euroopa karikavõistlustel, langes seegi võimalus ära.

Mõistagi ei piirdu Eesti odameeste loetelu nende nimedega, kuid kuskil on kriitiline piir taseme ja perspektiivi osas, kust alla minna ei saa. Delfile teadaolevalt pakkust end võistkonda üks tubli ja kogenud 55-meetri-mees, kuid Kiisa polnud sellest variandist huvitatud.

Võistkondlikult seega pole jahtida midagi. Suurimad lootused on Aradis seotud Kupperi ja Laasmaga. „Tundub, et Liina liigub väga hästi. Tal on Euroopa karikavõistlustelt positiivsed mälestused,“ meenutab Kiisa, et Laasma on varakevadel varemgi rekordeid parandanud. „Ja Sassilt (Aleksander Tammert – M. R.) ja Gerdilt (Kanter) olen kuulnud, et ka Martin Kupper on väga heas vormis.“ Mõlemad sportlased võivad hea õnnestumise korral jagu saada Rio de Janeiro olümpia normidest, meeste kettaheites on selleks 65 meetrit ja naiste odaviskes 62.