Uibo on avapäeva viie ala järel 4295 punktiga 3. kohal. Ta jooksis 100 m 11,04, hüppas kaugust 7,57, tõukas kuuli 14.78, hüppas kõrgust 2.12 ja jooksis 400 m 50,32. Isikliku rekordi graafikut edestab ta 48 punktiga. Seega liigub ta 8450 kanti.

„Stabiilne ja lihtne võistlus," hindas Uibo oma avapäeva sooritust. „Tunnen, et igal alal jäi veel ka veidike varu, aga midagi kripeldama ei jäänud." Kolmel esimesel alal suutis Uibo olla oma tänavu aprillis püstitatud isikliku rekordi võistlusest parem. Kõrgushüppes liiguti teises rütmis ning tulemus jäi sentimeetri võrra madalamaks, 400 m jooksus oli ta aeglasem vaid kolm sajandikku.

Huvitava detailina tasub märkimist, et 100 m jooksus oli Uibo jooks ainus, mis toimus kerges vastutuules, kõik ülejäänud sprintsid soodsamates tingimustes. Kõrgushüppes sekkus Uibo siis, kui paljud olid juba välja kukkunud ning võistlus kujunes kuidagi kiireks. Uibo noppis kõrgushüppes alavõidu.

Igapäevaselt Ameerikas harjutav Uibo pidi Götzise võistluse eel võtma ette pika reisi ning aklimatiseerumiseks jäi vaid mõni päev. Vaatamata sellele, tundis ta ennast jõuproovi käigus hästi. Kui vahepeal oligi ebamugavaid tundeid, ei teinud ta neist välja. „Ma ei hakka üle mõtlema. Kui midagi ongi, siis on tegemist kõrvaliste asjadega - taustamüra, millele ei tasu tähelepanu pöörata," lausus ta.

Kuigi avapäeva järel on Uibo isikliku rekordi graafikust ees, ei hakanud ta lõpptulemuse kohta ennustusi tegema. „Ma ei pane endale mingeid limiite, tuleb lihtsalt teha oma asja" sõnas ta. „Emotsionaalselt on muidugi sellise avapäev järel hea teisel päeval starti minna. Paneme aga samamoodi edasi!"

Tilga on avapäeva järel 4264 punktiga neljas. Tema võistluse jaoks on võrdlust raksem leida. Mullu kogus ta 7489 punkti ning seda graafikut edestab ta 211 punktiga. Samas on selles graafikus alasid, mida ta peaks ka teisel päeval ilmselgelt edestama. Näiteks teivashüppes on tal seal kirja 3.77. Tänavu veebruaris hüppas ta aga Eesti talvistel meistrivõistlustel seitsmevõistluse sees 4.58.

Mullu sai Tilga U20 EMil kümnevõistluses 8002 punktiga pronksi. Selles võistluses kasutati aga veidike kergemaid vahendeid.

Naiste seitsmevõistluses on Grit Šadeiko avapäevaga kogunud 3601 punkti. Oma rekordigraafikule kaotab ta 82 punktiga. Seega liigub ta 6200 punkti graafikus.

Võistlus jätkub pühapäeval kell 11.05. Delfi teeb võistlusest otseülekande.