„Teose keskpunktis on „TV 10 olümpiastarti“ sarjast välja kasvanud olümpialaste ja eri põlvkonna kergejõustiklaste kujunemislood, millele lisavad vürtsi teistel spordialadel silma paistnud sportlaste, õpetajate, treenerite ja sarja eestvedajate meenutuskillud ning rohked fotod,“ selgitas Andrus Nilk.

„Olen ju alati teadnud, kui palju suurepäraseid sportlasi on „TV 10 olümpiastarti“ kasvatanud, kuid ikkagi hämmastas, et sisuliselt iga ala on armastatud telesarjast heas mõttes kasu lõiganud - jalgpallurid, võrkpallurid, käsipallurid, rääkimata individuaalalade tegijatest. Mul on hea meel, et saan kõiki neid eripalgelisi lugusid kuulata ning hiljem ka lugejatega jagada," ütles Kristi Kirsberg.

Teiste spordialade tähtedest on sarjas võistelnud näiteks Tanel Kangert, Martin Liivamägi, Kaarel Nurmsalu, Siim-Sander Vene, Keith Pupart, Mikk Pinnonen, Anu Ennok, Karol Mets. Rio olümpiamängude debütantidest on sarjas osalenud Tanel Laanmäe, Maicel Uibo, Karl Robert Saluri, Roman Fosti. Kokku on koguni 26 sarjas osalenud kergejõustiklast jõudnud olümpiale.

„Valmimas on unikaalne ja mitmekihiline raamat. Tegu pole pelgalt klassikalise spordiraamatu ega ka spordiajaloo raamatuga. Koostööleppe sõlmijad leiavad, et kirjutamisel-koostamisel on Eesti inimeste elu- ja edulugude raamat, mis kajastab ka Eesti lähiajalugu ja arengut,“ arvas kirjastaja Enno Tammer.

„„TV10 olümpiastardi“ ajaloo kirjapanek on tänuväärt tegevus, et tulevastele põlvedele jääks hea ülevaade pikaajalisest ja populaarsest võistlusest,“ ütles Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi. "Eesti kergejõustiku 100 tegevusaastat said ülevaatlikus koguteoses 2009.a jäädvustatud, selleks, et 55 aasta pärast saaks hõlpsamini jäädvustada „TV 10 olümpiastardi“ 100-aastast tegevust, on otstarbekas nüüd alustada. Meeldiv, et saame seda teha koos professionaalsete koostööpartneritega.“

ERRi sporditoimetuse juhi Rivo Saarna sõnul on 1971. aastast ETV sporditoimetuse ja Eesti Kergejõustikuliidu koostöös toimuv sari maailmas ainulaadne noori innustav võistlus ja ühtlasi vanim telesaatesari Eestis. „Nii staadionil kui ekraanil järjepidevalt spordivaimu kasvatanud võistlussarjal on Eesti teleajaloos ja noortespordi arengus asendamatu positsioon. Meie ülesanne on väärtuslikku traditsiooni hoida ning ajaga kaasas käies seda tänuväärset formaati arendada," ütles Saarna.

Saatesarja produtsent ja saatejuht Anu Säärits kutsub kõiki sarja vilistlasi jagama oma mälestusi - värvikaid lugusid ja fotosid. "Mälestused võivad olla nii võistluste jäädvustused kui treenerite ja vanemate väljaütlemised või emotsioonid, mis on seotud auhindade ja teleintervjuudega. Oma loo võiks teele panna ka need, kes väga tahtsid, kuid ei pääsenud sarjas starti,“ julgustas Anu Säärits kõiki oma muljeid jagama.