"Vaatasin Mareki jooksu internetis live`is. Tehniliselt igati õnnestunud sooritus. Hea stardiosa, kurvijooks sujuvalt ja ühtlaselt. Eriti hästi läbis 200m jooksu nn võtmemomendi - kurvi lõpuosa ning sirgele väljatuleku," rääkis Espe Delfi Spordile. "Lõpusirgele jooksis ta teisena, kuid saavutas võimsa kurvist väljajooksmisega hea rütmi, lennukuse ja hoidis selliselt lõpuni."

"Tingimused olid igati OK, soe ja taganttuul +1,1 m/s. Huvitav oli kuulata staadioni diktori reageeringut Mareki ajale, sest kohe tabloolt tulemust nähes teadis ka kohe teatada, et tegemist on uue Eesti rekordiga. Nii et seal Arkansase kandis ollakse hästi kursis Eestiga ja meie kergejõustikuga," lisas Espe.

Treener on veendunud, et Mareki USA-sse minek oli õige lahendus, sest Tallinna treeningkeskkond oli end ammendunud.

"Usun, et tema edasise sportliku arengu huvides oli Arkansase ülikooli õppima ning treenima minek ainuõige samm. Viis aastat kestnud treeningud Tallinnas olid ammendunud, edasiminekuks oli vaja muudatusi. Muidugi ka USA-s pole kõik läinud sujuvalt, ikka väikeste jõnksude ning kurvidega, nagu elus ikka," hindab Espe.

"Kindlasti on Mareki treeningutel USA-s tõusnud nii treeningmahud kui -intensiivsus. Seda hinnatavam on see, et areng on toimunud ka maksimaalses jooksukiiruses – tõestuseks tema 100m uus Eesti rekord 10,21."