„Ajaga olen rahul. Läksin jooksmas selles tempos, mis ma siin olen varasematel aastatel suutnud. Esimene maratoni pool oli kergem, kuna saime joosta taganttuulega. Lõpp läks aga päris raskeks,“ rääkis Ratasepp.

Eestlase püüdis poole distantsi peal kinni venelane Aleksandr Goriunov, kes alles oma elu esimest maratoni jooksis. „Hea, et venelase tuules sain teises pooles joosta, sellega taastusin jälle ära,“ rääkis Ratasepp.

Uhkes üksinduses finišeerinud Ratasepp oli Goriunovist lõpuks parem ligi kolme minutiga. Kolmandana finišeerus Hasso Paap.

Naistest läks võit Mari Boikovile, kes lõpetas ajaga 2:56.05. Teine oli Evelin Talts, kes sai ajaks 2:59.36. Kolmanda koha sai Margit Mälter.

Tiidrek Nurme valitses aga poolmaratoni distantsi, kus püstitas ka uue rajarekordi 1:07.04. Varasem Kaur Kivistikule kuulunud rajarekord sai ületatud ligi kolme minutiga. Raivo Alla oli teine ja Anti Puustus kolmas.

„Ma arvan, et ma jooksin isegi natuke liiga kiiresti,“ ütles Nurme pärast võitu. „See oli rohkem kontrolltreeningu eest enne 15. novembril toimuvat Valencia maratoni ja plaanisin joosta ka seda jooksu maratoni tempos. Sai natuke kiirem“.

Naistest võitis poolmaratoni Viivi-Anne Soots ajaga 1:27.0, teine oli Merlyn Lukk ja kolmas Hillevi Velba.

10km jooksu parim oli endine laskesuusataja Indrek Tobreluts ajaga 32.54. Teine oli Karl Mäe ja kolmas Jevgeni Litvin. Naistest oli kiireim soomlanna Outi Hytönen ajaga 38.44. Teine oli Grete Tõnne ja kolmas Eleri Zadonski.

Erinevatele distantsidele registreerus 4. Tartu Linnamaratonile kokku rekordilised 3145 inimest.

Kuubiku võitsid Keskpaik ja Tuula

4. Tartu Linnamaraton oli ühtlasi ka Tartu Maratoni Kuubiku selle hooaja viimane võistlus. Enne starti oli selge, et meeste hulgas on ainsana senist liidrit Kert Keskpaika esikohalt võimeline kõigutama Allar Soo. Ta alustas distantsi küll ambitsioonikalt, kuid maksis kiire algusega lõpuks lõivu ja sai alles 17. koha.

Kert Keskpaik osales täna poolmaratonil, lõpetas 44. kohaga ning finišeeris juba Tartu Maratoni Kuubik 2015 võitjana. Ta kogus terve hooaja jooksul lõpuks kokku 4067,6 punkti.

Kuubiku arvestuses järgnesid Keskpaigale Allar Soo ja Sander Linnus, kes jõudis tänu suurepärasele jooksule täna väga lähedale Allar Soole ja jäi talle terve hooaja kokkuvõttes alla kõigest 0,6 punktiga.

Suurepärase maratonijooksu tegi Reeda Tuula, kes lõpetas ajaga 3:13.38, mis andis talle naiste arvestuses koguni neljanda koha. Tema lõppskooriks kujunes 3812 punkti, millega ta edestas lähimaid konkurente rohkem kui 100 punktiga. Teine oli Sille Puhu ja kolmas Heleri Kivil.

Kuue alaga ehk Tartu Maratoni, Tartu Jooksumaratoni, Tartu Rattaralli, Tartu Rulluisumaratoni, Tartu Rattamaratoni ja Tartu Linnamaratoni peale osales Kuubikul sel aastal ligi 15 000 maratoonarit.