Odaviskes on seitsmest üles antud 80 meetri mehest kaks eestlased. Kui Risto Mätase nimel on stardinimekirjas vaid ä-tähe täpid puudu, siis Tanel Laanmäe osalemisest aru saamiseks peab spordisõber eriti nutikas olema.

Eesti hooaja edetabelit 81.16-ga juhtiva Laanmäe nimi on itaallaste andmetel hoopis Olexandr Lanmale ja rahvus ukrainlane. Eriti kõlav on meie odamehe uus nimi seejuures ingliskeelse hääldusega (loe: Länmeil).

Nali naljaks, nii isikliku rekordi kui hooaja tippmargi poolest on odaviskajatest selgelt parim tulemus ette näidata lätlasel Zigismunds Sirmaisel, kes viskas suve keskel Ostravas 86.61. Paremuselt teine tippmark on ukrainlasel Maksym Bohdanil, kelle rekord 83.91 pärineb samuti selles aastast.

Mitmevõistleja Grit Šadeiko osaleb Roveretos nii 100 meetri tõkkejooksus kui kaugushüppes. Startijate nimekiri on tõketes ühtlaselt tugev ning kaheksast naisest vaid eestlanna isiklik tippmark kandub 13 sekundi teisele poole (13,28). Kaugushüppes on võistlustules seitse naist, Šadeiko asub oma rekordiga 6.35 hooaja tippmarkide võrdluses viiendal kohal.

Marek Niit teeb kaasa oma meelisalal 400 meetri jooksus, kus meie rekordimees on tippmarkide võrdluses eelviimane ehk seitsmes tänavu joostud 45,74-ga.

Meeste 5000 meetri jooksus asub stardijoonele Tiidrek Nurme, kelle hooaja tippmark 13.49,96 on 21 startivast mehest (nende seas 2 jänest) üheksas.

Tituleeritumatest võistlejatest teevad Roveretos kaasa 100 meetri jooksu maailma hooaja edetabelijuht Justin Gatlin (USA) ning 110 meetri tõkkejooksu Pekingi olümpiavõitja ja endine maailmarekordimees Dayron Robles (Kuuba).