Naiste kaugushüppes võistlevad eestlannad Veera Baranova ja Kaire Leibak, tugev venelanna Olga Balajeva, Yulia Tarasova Usbekistanist ning Mara Griva Lätist.

Lisaks kaugushüppele võistlevad Veera Baranova ja Eesti rekordi omanik Kaire Leibak ka kolmikhüppes, kus neile pakub tugevat konkurentsi valgevenelanna Natalia Viatkina. Kõrgushüppes võistlevad Anna Iljuštšenko, Natalija Cakova Lätist ning Barbora Lalakova Tšehhist  

Sel hooajal kuulitõukes stabiilseid tulemusi näidanud Taavi Peetre eesmärk on ületada 31 aastat Heino Sillale kuuluv Eesti rekord (20.53). Vastasteks on Raigo Toompuu ja ukrainlane Andrey Semenov.

Meeste odaviskes on kohal Pekingi olümpiamängude hõbemedalimees Ainars Kovals Lätist, mõne päeva eest Ukraina rekordi (84.11) püstitanud Oleksandr Pyatnytsya ning eksmaailmameister Andrus Värnik.

BIGBANK Kuldliiga arvestuses kõigil viiel suvisel etapil "kuldse ala" võitnud sportlaste vahel läheb jagamisele 300 000 krooni.

Kolme esimese etapi järel (Jõgeva, Tartu, Raplamaa/Kohila) jahivad võidusummat Anna Iljuštšenko (kõrgushüpe) ja Liina Laasma (odavise).