Tegemist on mehe rekordiga ja mõistagi ka Eesti hooaja tippmargiga. Täidetud sai ka Rio olümpianorm. Teises voorus viskas Risto Mätas 81.48, Magnus Kirt oma margi 79.83ni ja Ranno Koorep sai kirja 76.74. Laanmäe teine katse oli 78.38.

Kolmas voor: Laanmäe 81.28, Mätas 80.42. Neljandas voorus keegi lisa ei saanud. Viiendas näitas taas võimu Laanmäe, visates 82.40. Kuuendas voorus sai Eesti ühe 80-meetri-mehe juurde - Kirt põrutab 82.22. Kolmas odaviskaja täitis MM-normi, Laanmäel ja Mätasel oli pilet varem taskus.

Seega lõppjärjestus: 1. Laanmäe 83.11, 2. Kirt 82.22, 3. Mätas 81.48.

Laanmäe: "Teadsin, et heal kodusel võistlusel, kus pole vaja ooteruumis passida, võib 83 meetrit tulla. Pärast esimest katset tekkis väike pingelangus. Pikemad katsed polnud tehniliselt head. Tore, et natuke jäi varu. Arvan, et oleks need visked välja tulnud, oleksin pidanud 85 ära viskama. Tingimused olid head, korralik taganttuul. Hea, et Magnus võimaluse ära kasutas - kui nüüd poleks normi täitnud, siis millal veel?"

Kirt: "Olen öelnud, et 80 meetrist algab odavise - nüüd olen lõpuks odaviskaja. Hea meel, et sain lõpuks needusest lahti ja tuli ette number kaheksa. Preemiaks täitsin ka MM-normi."

Mätas: "Esmakordselt pääseb kolm eestlast MMile. Magnus tegi ülihea seeria. Eesti meistrivõistlused tulevad põnevad. Kui nii edasi läheb, siis varsti polegi kettaheide enam peaala."