Võrreldes eelmiste hooaegadega on võistlus selgelt esinduslikum, kuna tänavusest aastast kuuluvad Nurmi mängud IAAF-i tugevuselt teise kategooria (IAAF Challenge) etappide hulka. Nii kõrgetasemelist kommertsvõistlust pole Soomes toimunud üle kümne aasta, küll aga võistlesid Euroopa tipud 2012. (olümpia)aastal Helsingis EM-medalite eest.

Liina Laasma lööb kaasa naiste odaviskes, mille favoriidid on LAV-i esindaja Sunette Viljoen ja sakslanna Katharina Molitor. Laasma on nii isiklike rekordite (63.65) kui hooaja tippmarkide (61.32) võrdluses viies, kuid hea päeva korral võib sekkuda ka võiduheitlusse, sest ükski osaleja pole tänavu üle 64 meetri oda lennutanud.

Soomes elav ja treeniv Eleriin Haas võistleb naiste kõrgushüppes, kus lööb kaasa ka maailma esinumber, äsja isikliku rekordi 2.04-ni viinud venelanna Maria Lasitskene (varem Kutšina). Rohkem kahe meetri ületajaid võistlustules pole, Haas paikneb isiklike rekordite ja hooaja tippmarkide võrdluses vastavalt 1.94 ja 1.81-ga kuuendal ja kaheksandal kohal.

Võistlusest teeb kolmetunnise otseülekande Yle2 (algus kell 19.00).