Täpsemalt on juttu eelmisel suvel Kääriku lähistel Madsa spordibaasis toimunud kergejõustikuliidu heitjate noortekoondise ettevalmistuslaagrist, kus osalesid kümmekond alla, mõned üle 20 aasta vanused ning kolm alaealist sportlast.

"Alaliidu juhtkonnani jõudis see info mõni nädal tagasi. Ootame ära nii juhtumi avalikustanud Aivar Räni (endine vasaraheitja, kes viibis samal sauna- ja grillipeol - G.L.) kui ka Kiisa kirjalikud seletused ja arutame seda teemat ilmselt järgmisel juhatuse koosolekul, mille plaanisin kokku kutsuda 25. maiks. Kuna Räni tegi väidetavalt avalduse ka politseile, võib olla vajalik nende võimalikud sammud ära oodata - kas nad võtavad avalduse üldse menetlusse või mitte," ütles Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi Delfile ja Eesti Päevalehele.

"On vajalik, et faktid saaks selgeks tehtud - äkki oli tegu lihtsalt spontaanselt juhtunud õnnetusega ehk iga inimene käitus nii nagu ise paremaks pidas. Samas oleme alaliidus seisukohal, et alkohol laagris ei tohiks olla kergejõustikus reegliks, olgu siis tegu puhkehetkega või mitte."

Teigamägi spekuleeris, et kui jõutakse lõpuks Kiisa distsiplineerimiseni, on hetkel laual kõik variandid alates noomitusest kuni ametist vabastamiseni. "Hetkel on sellest veel vara rääkida, sest meil on vaid ajakirjandusest võetud laused," lisas ta.

Kiisa, kes oli kuni eilseni heitjatega laagris Hispaanias, ütles Delfile, et tema peole teiste jaoks alkoholi kaasa ei võtnud. "Igaüks, kes treeneritest tahtis, ostis endale sauna õlled. See, et kirjutati, et mina tõin teistele alkoholi, on vale. See on fakt," sõnas Kiisa.