Naistest osutus kolmandat aastat järjest parimaks Evelin Talts Stamina Arcotransport Jooksutiimist, kirjutab Jooksuportaal.

Täna Kuressaares ja selle ümbruses tiirelnud 16 kilomeetri pikkusele etapile läks Kaur Kivistik viitstardist lähima jälitaja Sergei Tšerepannikovi ees turvalise, ühe minuti ja 41 sekundilise edumaaga ning liidrikohta käest ei andnud.

„Kolme päeva jooksus on oluline, kes jõuab viimasel päeval esimesena finišisse, mitte see, kes võidab esimesel või teisel päeval,“ rõhutas hooaja lõpus Eesti maratonitiimi arvatud Kivistik. Ta läbis Saaremaal kolme päevaga maratonidistantsi koguajaga 2:15.41. Teise koha sai Stamina Arcotransport Jooksutiimi kuuluv Sergei Tšerepannikov (2:19.58) ja kolmanda koha Vjatšeslav Košelev (2:21.36).

Kuidas suudab Kivistik kui rohkem takistusjooksja pikki maid taluda? „Kui tuleb staadionil 3000 meetrit tugeva tempoga joosta, siis peab vastupidavus hea olema. Ka minu treening näeb ette pikemaid tempojookse. Kes tahab pikka maad hästi joosta, peab ka lühemaid distantse hästi jooksma,“ lausus Kivistik.

„Viimasel päeval tundsin küll, et jalad on natuke rasked, aga enesetunne oli võrreldes kahe esimese päevaga palju parem,“ nentis Kivistik. Ta pidas kolme päeva jooksu oluliselt kergemaks ja vähem väsitavamaks kui 3000 meetri takistusjooksu Helsingi EMil, kus ta jõudis isikliku rekordiga finaali.