Äsja Tartus Gustav Sule memoriaalil 88.45 visanud ja Andrus Värniku 87.83 rahvusrekordi ajaloo prügikasti saatnud Magnus Kirt (28) on endiselt superhoos. Soomes Turus peetud võistlusel lisas ta teisel katsel Eesti rekordile 28 sentimeetrit ja edestas maailma tipptegijaid. Olümpiavõitja Thomas Röhler lennutas 800-grammist oda 87.51 ja Andreas Hofmann 85.98. Maailmameister Johannes Vetter piirdus kõigest 82.50-ga. Nii et löödud said kõik nimekad sakslased. Viiendaks tuli Soome vanameister Tero Pitkämäki 82.41-ga.

Ka väljaspool Eestit suudab

Kirdi seeria oli sedapuhku üsna seinast seina. Avakatsel maandus oda kõigest 75 meetri peale, kuid ta astus üle. Teisel katsel klappis kõik: pärast kiiret hoovõttu kandus kogu jõud odasse ning pealtvaatajate ja Eurospordi kommentaatorite üllatuseks maandus piik 85 meetri joonest märgatavalt kaugemal. 88.73! Muidu üsna vaoshoitud Kirt viibutas rusikat ja lubas endale ühe röögatuse. Edasi läks ta võib-olla liigselt üritama ja tehnika veidi kannatas. Neljandas voorus sai Tõrvast pärit odaviskaja kirja 80.67 ja kuuendas pani võistlusele soliidse punkti 85.90-ga.

„Mul on väga hea meel, et suutsin kaugele visata ka väljaspool Eestit. Ja olen rahul, et pärast kahte Teemantliiga esimest etappi tehtud tehniline muudatus toimib. Viskasin seal liiga vaikse hoo pealt. Nüüd olen hoogu lisanud ja suutnud pinged ära kannatada,” kommenteeris Kirt. Ta ei osanudki kohe öelda, kas rohkem pakkus rõõmu rekord või tõestus, et suudab maailmas kõiki võita. „Mul on väga hea meel rekordi üle ja väga hea meel võidu üle.”

Hooaja edetabelis on Kirt endiselt viies, teda edestavad Vetter (92.70), Hofmann (92.06), Röhler (91.78) ja tšehh Jakub Vadlejch (89.02). Kõigi aegade pingerivis tõusis Kirt koha võrra 30-ndaks, möödudes sakslasest Peter Blankist.