Hooaeg kujunes 24-aastase tartlase jaoks tihedaks: sisuliselt kolme kuu jooksul tegi ta oma põhialal 15 starti, millele lisandus kaks võistlust tõketeta 400 meetri distantsil.

"Mõnes mõttes algas Rios minu jaoks uus hooaeg. Seal läks hästi - sain teha kolm jooksu - ning seejärel tuli kohe neli starti veel otsa. Tegelikult pole ma alates 25. juulist koju Tartusse jõudnudki," tunnistab Mägi.

Kui Rios sujus Mägil kõik planeeritult, siis poolteist kuu varem Amsterdami EM-il piirdus eestlane mäletatavasti poolfinaaliga (49,50). Finaalis kujunes kullahinnaks seejuures kõigest 48,98, hõbedale viinuks aeg 49,06.

"Hooaja lõpp oli kindlasti väga hea. Kui üritada joonistada mingisugust (vormikõvera) graafikut, siis kõik toimis nii nagu pidi. Loomulikult (võin mõelda, et) pool sekundit kiirem aeg oleks EM-i finaalis taganud juba päris kõrge koha, kuid millegipärast ei tekitanud EM minus sellist emotsiooni nagu olümpia. Seda emotsiooni oli raske isegi kunstlikult luua. Nii tuli EM-il sisse ka vääratus, mille olümpia õnneks siiski korvas."

Rio olümpia kõrge koht tõi omajagu hüvesid, neist üks olulisemaid kahtlemata tõsiasi, et meie mees oli taas oodatud Teemantliiga etappidele.

"Kui ma sain 2014. aastal pärast EM-i võimaluse kahel Teemantliiga etapil joosta, siis ma ei tundnud end veel väga hästi, aga sel aastal suutsin pärast Riot head vormi hoida ja tugevas konkurentsis seda ka realiseerida. See ongi võib-olla kõige parem, et enesetunne (tippkonkurentsis ja Teemantliigas joostes) läks varasemast kodusemaks.

Sügistalvise ettevalmistusperioodi kondikava pole Mägide treeninggrupp veel paika pannud, ent suuri muutusi teha ei kavatseta - pole ju põhjustki.

"Ega midagi tagurpidi teha ei saa, aga kindlasti oleks huvitav valida uus koht, kus välislaagris käia. Sellist värskendust oleks ilmselt vaja. Suures plaanis tuleb lihtsalt usaldada viimaste aastate tehtud tööd ja hoida senist treeningute kvaliteeti. Aga isegi seda, milliseks puhkus kujuneb ja millal uueks hooajaks ettevalmistust alustame, pole veel paika pannud," lisab Mägi lõpetuseks.

Vaata ja kuula kogu intervjuud videost!