Euroopa U23 meistrivõistluste peakorraldaja Erik Pallase rääkis, et see ei ole tavaline joonistusvõistlus. „See on hoopiski väga eriline joonistusvõistlus, kus me ei otsi mitte filigraanset kunstiannet, vaid südamlikke ja kaasahaaravaid joonistusi, milles oleks karakterit ja mis annaksid edasi kergejõustiku maagiat. Kõige toredamatest joonistustest teeme postkaardid, mida juulis Euroopa U23 meistrivõistlustele Tallinna saabuvad tuhanded sportlased, treenerid ja fännid saavad saata oma peredele ja sõpradele üle maailma. Laiema valiku joonistusi paneme kõigile spordihuvilistele Kadrioru staadionil võistluste ajaks ka vaatamiseks näitusele,“ rääkis Pallase.

Oodatud on joonistused järgmistel teemadel:

• Jooksualad (jooks, tõkkejooks või takistusjooks) ning käimine

• Heitealad (odavise, kettaheide, vasaraheide, kuulitõuge või pallivise)

• Hüppealad (kõrgushüpe, kolmikhüpe, kaugushüpe või teivashüpe)

• Kergejõustik teeb meele rõõmsaks ja toob uusi sõpru!

• Elan kaasa Eesti koondisele!

Joonistus võib vastata ka mitmele teemale.

Vahvad joonistused on oodatud hiljemalt 14. juuniks aadressile: Corpore, A. Lauteri 5, Tallinn 10114. Iga laps võib esitada kuni viis iseenda tehtud joonistust. Kasutada võib erinevaid tehnikaid, kuid pilt võiks ära mahtuda A4 või A3 suuruses paberile. Iga joonistuse tagaküljele palume trükitähtedes kirjutada töö pealkirja, autori nime, vanuse, kooli ja klassi ning juhendaja või lapsevanema nime, telefoninumbri ja meiliaadressi. Konkurss on mõeldud kuni 14-aastastele lastele (kaasa arvatud), alumist vanusepiiri pole.

Viie parima töö autorid koos lapsevanemate ja juhendajaga saavad piletid rahvusvahelisele tiitlivõistlusele – U23 EM-ile. Eriauhinnad panevad välja Nike ja Omniva.

Osaleja annab joonistust võistlusele esitades korraldajatele õiguse pilte tasuta kasutada: avaldada veebis, trükistes (sealhulgas postkaardil) ning panna välja näitusel. Konkursile esitatud joonistusi tagasi ei saadeta.

Järjekorras kümnendad Euroopa U23 meistrivõistlused toimuvad 9.-12. juulil Tallinnas Kadrioru staadionil. Euroopa kergejõustiku 2015. aasta üks tippsündmusi toob Tallinna ligi 1000 alla 23-aastast kergejõustiklast üle Euroopa. Sama vanuseklassi kergejõustiklased võitsid 2014. aastal Zürichis toimunud Euroopa meistrivõistlustelt koguni 21 medalit ning 2015 märtsis Prahas toimunud kergejõustiku Euroopa sisemeistrivõistlustelt 18 medalit.

Eestlased on seni üheksa korda toimunud Euroopa U23 meistrivõistlustelt võitnud seitse medalit. Euroopa meistriks tulid 2011. aastal Grit Šadeiko seitsmevõistluses ja 2005. aastal Mirjam Liimask 100 m tõkkejooksus. Hõbemedaleid on võidetud kolm: kümnevõistleja Indrek Turi ja sprinter Argo Golberg 2003. aastal ning kuulitõukaja Taavi Peetre 2005. aastal. Pronksmedali sai 2013. aastal kaela 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi ning 2001. aastal odaviskaja Moonika Aava. Noorsooklassi EM oli esimeseks rahvusvaheliseks tiitlivõistluseks ka olümpiavõitja Gerd Kanterile, kui ta 2001. aastal saavutas 5. koha.