Laanmäe rääkis Delfile, et vigastas parema jala kannakõõlust teise katse hoojooksul.
"Jalast käis plaks läbi,mind viidi kohe kanderaamil viskesektorist minema ja sõidutati haiglasse," lausus Laanmäe. "Arstide sõnul ei andnud Achilleuse kõõlus funktsiooni edasi, mis osutas selle võimalikule rebendile. Jalg pandi lahasesse. Ostsin kargud, et ei peaks vigastatud jalale toetuma."
Laanmäe viskas Reimsi võistluse esimesel katsel 76.92, mis andis kolmanda koha.
"Sooja oli vaid kolmteist kraadi ja sadas vihma, ometi sain ettevaatlikult visates kohe korraliku tulemuse," ütles Tanel. "Julgen väita, et olen elu parimas vormis. Olen treeningutest välja puhanud, tahtsin ennast realiseerida. Teisele katsel jooksin suurema hooga, aga siis sain vigastada."
Laanmäe oli juba ostnud pilet kümne päeva pärast Kaasanis algavale universiaadile. Ta oli täitnud MM-võistluste B normi.
"Kurb, hooaeg lõppes heas seisus," ütles Heino Puuste juhendamisel harjutav odaviskaja. "Teadsin, et kui saan hoojooksu klappima, võin visata 84 - 85 meetrit. Aga ma ei anna alla. Juhul kui jalale tuleb teha operatsioon, siis taastun sellest nii kaua, kui on tarvis ja alustan taas ettevalmistust."
Doktor Mihkel Mardna ütles, et vaatab õhtul Tallinna jõudva Laanmäe vigastatud jala üle. Siis saab täpsemalt öelda, kas see nõuab juba esmaspäeval operatsiooni.