Kettaheites võistlevad lisaks Kanterile Eesti edetabelijuht ja ainsana MM-pääsme juba lunastanud Martin Kupper, Viljandimaa oma mees Märt Israel ning Eesti meistrivõistluste eel vormi testiv vanameister Aleksander Tammert. Kaarte segab Rootsi esinumber Daniel Stahl.

Meeste odaviskes on Viljandimaalt pärit Eesti viimaste aastate esinumbri Risto Mätase ja äsja universiaadi võitnud Tanel Laanmäe konkurentideks lätlane Gatis Cakšs, ukrainlane Oleksandr Nychyporchuk ja Magnus Kirt, kes samuti püüdlevad MM normatiivi (82.00) poole.

Meeste 100 ja 200 meetri jooksus kontrollib vormi Eesti rekordimees Marek Niit. Talle astub vastu Türgit esindav Ramil Guliyev (200 m rekord 20,04 sekundit). Eesti rekordinaine Ksenija Balta püüab 100 meetri jooksus head aega, konkureerides tugeva ukrainlanna Olesja Povkhiga (100 m EM hõbe 2012).

Võistlusõhtu raames peetakse Viljandi staadionil ka Eesti meistrivõistlused 10 000 meetri jooksus. Starti on tulemas Eesti pikamaajooksu paremik nii naiste kui meeste seas.

Võistlused Viljandi staadionil algavad pühapäeval kell 14.30 naiste saja meetri jooksuga. Pealtvaatajaile on pääs võistlustele tasuta.