Võitu lähevad maratonil eelkõige püüdma tugevad jooksjad Aafrikast. Kogenuim jooksumees on Veneetsia maratoni võitja keenialane David Makori Omiti (isiklik rekord 2:08.49), kes on aja alla 2:11 jooksnud tervelt 11 maratonil. Tema kaasmaalane Felix Kipkorir Kangogo jookseb Tallinnas elu esimese maratoni. Mehe isiklik rekord poolmaratonis (1:00.54) lubab soodsate olude korral väga kõrgetasemelist maratoniaega. Esikohaheitlusse sekkub kindlasti ka Teferi Kebede Baicha Etioopiast (isiklik rekord 2:11). Kaarte püüavad segada ka tugeva jooksjad Venemaalt. Nii Juri Vinogradov kui Vladimir Sozonov lähevad püüdma kohta esikuuikus.

SEB Tallinna Maratonil peetakse ühtlasi Eesti meistrivõistlused, kus peafavoriidina läheb starti Eesti rekordimees Pavel Loskutov, kes vaatamata pikale karjäärile, alles esmakordselt võistleb maratonidistantsil kodumaa pinnal.

Naiste maratonijooksus on Tallinnas peafavoriit tuntud jooksutreeneri Renato Canova õpilane Ruth Kutol Keeniast (isiklik rekord 2:27.22).

SEB Tallinna Sügisjooksu 10 km jooksu üheks favoriidiks on eestlane Tiidrek Nurme, kel tuleb rinda pista 2002.a. maratonijooksu Euroopa meistri Janne Holmeniga Soomest, mustanahaliste etiooplaste Kelbessa Yonas Tefera ja Diriba Refera Garomsaga ning teiste tugevate jooksjatega Leedust, Lätist ja Venemaalt.

Naiste seas on favoriitideks tugevad leedulannad Remalda Kergyte ja Egle Skruzdytre. Oma võimalust ootavad Jekaterina Patjuk ja Laura Suur. Tänase seisuga on pühapäeval toimuvale Eesti suurimale rahvaspordiüritusele tulemas üle 11 000 jooksja tervelt 22 riigist.