28-aastase ameeriklase maailmarekord 6645 punkti pärineb 2012. aasta Istanbuli MM-ilt. Eelmisel MM-il Sopotis tõid Eatonile kulla 6632 punkti.

Eatoni kümnest konkurendist on karjääri jooksul 6000 punkti piiri alistanud vaid viis meest, neist kolm on sellega hakkama saanud ka tänavu. Isiklike rekordite võrdluses on olümpiavõitja järel teine ukrainlane Oleksi Kasjanov (6254 p), parim hooaja tippmark on aga ette näidata hispaanlasel Jorge Urenal (6076 p).

Suurem osa maailma mitmevõistluse paremikust jättis tänavu sisehooaja vahele või lõpetas selle varakult, mistõttu pühapäeval, vähem kui nädal aega enne seitsmevõistluse algust, pakuti osalemisvõimalust ka Mikk Meerentsile. Veebruaris 5808 punktiga Eesti meistriks kroonitud Meerents otsustas pärast treener Toomas Suurväliga konsulteerimist võistlusest siiski loobuda, sest treeningutel on mahud juba peale pandud ning rekordi uuendamine paistab seetõttu üsna ebareaalne.

Juba varem olid MM-ile kutse saanud ka viievõistleja Grit Šadeiko ja seitsmevõistleja Maicel Uibo, ent mõlemad loobusid - Šadeiko jättis sisehooaja sisuliselt vahele ja Uibo võistles alles eelmisel nädalavahetusel USA üliõpilasmeistrivõistlustel.

Muide, sise-MM-i mitmevõistluse sees tehtud teivashüppe tippmark 5.50 kuulub 1999. aasta Maebashi võistlusest kuni tänaseni Erki Noole nimele.

Stardinimekirjad leiab siit.