Eestist täitsid MM-normi 13 sportlast, kellest kõik peale kümnevõistleja Mikk Pahapilli on Hiinasse ka lendamas. Kui IAAF tegutseb ootuspäraselt, peaks meie koondis kasvama homme vähemalt 14-liikmeliseks.

Ksenija Baltal jäi 100 meetri jooksus MM-norm küll napilt alistamata, ent hooaja tippmark 11,36 annab talle jooksvas MM-ile pääsevate sportlaste edetabelis 50 (MM-ile pääsevad 56 paremat). Kaugushüppes pääsevad peale maailma 32 paremat ning Balta on hetkel 6.66-ga 36. kohal - lootused on seega sel alal üsna väikesed.

3000 meetri takistusjooksus lastakse Pekingis starti 45 meest. Kaur Kivistik on 8.32,23-ga jooksvas edetabelis 39. kohal, seega koht koondises peaks kindel olema.

Eleriin Haas jagab kõrgushüppes 1.91-ga 34. kuni 39. kohta, MM-ile pääsevad aga edetabeli 32 paremat. Isegi siis, kui kaks konkurenti loobuvad oma kohast, pole Haasi minek endiselt kindel, sest täpselt sama kõrguse nagu tema on alistanud veel kuus naist. Et tegu on esimese korraga, kui MM-ile lastakse võistlema ka neid, kes normi ei täitnud, on seis olukord üsna segane ning ka Eesti kergejõustikuliit ei tea, kellele ja mille põhjal IAAF võrdsete tulemuste puhul vabapääsme saadab.

Kümnevõistleja Janek Õiglane on jooksvas edetabelis küll 34. kohal (32 pääsevad peale), ent kuna meile on tänaseks teada, et Mikk Pahapilli kergejõustikuliit MM-ile ei läheta, piisab veel ühest loobujast ning 2013. aasta Moskva MM-normi täitsid 12 sportlast, kolm neist - kõik maratoonarid - loobusid aga vigastuse tõttu võistlusest. Võrreldes eelmise MM-iga on meie koondis seega igal juhul suurem.

Vaata jooksvaid edetabeleid siit.