Balta ei suutnud õiget lendu ühelgi katsel sisse saada, kuid esimesel katsel hüpatud 6.48-st piisas, et jõuda teise vooru ehk kaheksa parema sekka. Neljandal ja viiendal katsel suutis ta küll oma tulemust parandada - 6.50 ja 6.57 -, ent lõpuks ta kaheksandast kohast kõrgemale kerkida ei suutnud.

Võistluse võitis serblannast soosik Ivana Španović, kes sai neljandal katsel kirja 6.96. Brittney Reese sai 6.89-ga hõbeda, pronksile tuli sakslanna Sosthene Moguenara-Taroum neli sentimeetrit lühema hüppega.

Tulemused:


Enne võistlust:

Kokku osaleb naiste kaugushüppes 13 sportlast. Neist 12 on hüpanud rohkem kui 6.70. Soosikuteks on mõistagi serblanna Ivana Španovic (rekord 7.24) ja ameeriklanna Brittney Reese (7.23). Balta rekord on 6.87 ja hooaja tippmark 6.63. Rekordite võrdluses on Balta kuues naine, hooajamarkide põhjal rivistades aga üheksas.

„Eesmärk on saada maksimaalselt kõrge koht ja enda võimeid realiseerida vaatamata sellele, et olen siin veidi ringi trampinud,” sõnas Balta eile, kelle reis Birminghami venis plaanitust koguni 22 tunni võrra pikemaks, kuna Inglismaad tabas külmalaine ja lumeuputus.

Oma viimase Eestis tehtud treeninguga jäi Balta väga rahule: „See oli tõesti edukas.”

Stardinimekiri: