Olümpia A-normi täitjaid on viis: Marek Niit 200 meetris, Gerd Kanter ja Märt Israel kettaheites, Anna Iljuštšenko kõrgushüppes ja Mikk Pahapill kümnevõistluses.

Nendel alades, kus A-normi täitjaid ei ole, pääseb Londonisse ka B-normiga. Seega võib üsna rahulikult olümpiaks valmistuda ka mitmevõistleja Grit Šadeiko.

B-normi on hetkel täitnud ka odaviskajad Risto Mätas, Mihkel Kukk ja Marko Jänes ning mitmevõistleja Andres Raja.

Hea võimalus normi täitmiseks on kindlasti 400m tõkkejooksjal Rasmus Mägil, veerandmailer Maris Mägil, keskmaajooksjal Tiidrek Nurmel, odaviskaja Liina Laasmal, mõnel meie kolmikhüppajal (Igor Sjunin, Jaanus Uudmäe, Kaire Leibak, Veera Baranova...) ja Ksenija Baltal kaugushüppes, kui ta vigastusest taastub.

Kuu aega enne olümpiat Helsingis toimuva EM-i normi on täitnud juba 18 Eesti kergejõustiklast. Marek Niidul on seejuures norm täidetud nii 100, 200 kui 400 meetri jooksus. Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi rääkis Istanbuli sise-MMil Delfile, et Niidu esialgne plaan näeb ette, et olümpial üritab ta joosta 400 ja EMil 200 meetrit. Lõplik otsus selgub aga kevadhooajal näidatud tulemuste põhjal.

EM-normi on lisaks olümpianormi täitnud kergejõustiklastele suutnud ületada ka Ksenija Balta, Rasmus ja Maris Mägi, Liina Laasma, Tiidrek Nurme 5000 meetris, Tarmo Riitmuru kümnevõistlusses ning Grete Udras ja Eleriin Haas kõrgushüppes. 

Lisaks võib Eesti EMi pääset taotleda sportlastele, kelle alal ühtegi normitäitjat pole. See reegel ei kehti kolme ala kohta: mitmevõistlus, 5000 ja 10 000m jooks. Ühel alal saab EMil võistleda kuni kolm sportlast igast riigist.