Leibak, kellel on kaks korda jalga opereeritud, sõitis eelmisel sügisel USA-sse Floridasse harjutama, et tippsporti naasta. Paraku tuli mai alguses võtta vastu kurb otsus - ka tänavune hooaeg tuleb jalavigastuse tõttu vahele jätta.

"Kahjuks jääb tervislikel põhjustel jälle kogu suvine hooaeg vahele," teatas 23-aastane Leibak. "Halb on seda öelda ja seedimiseks kulus endalgi pisut aega. Nimelt jalg, mille Achilleuse kõõluse rebestasin täielikult 2010. aasta sügisel, ning osaliselt uuesti 2011. aasta talvel, ei ole valmis veel hüppama kolmikhüpet maksimaalse sooritusega. Ka üks Kanada spordimeditsiinikeskuses töötav füsioterapeut vaatas mu jala üle ning ütles, et säärelihastes on veel tugev atroofia võrreldes terve jalaga, aga pole midagi parata kui Achilleus kaks korda katki on olnud."

"Saan küll sprintida ja teha kergemaid hüppeid, kuid praegusel hetkel ei ole ma võimeline hüppama tulemust, millega ma ise rahule jääksin. Tulemus, mida suutsin hüpata kui olin 16-aastane ja mida ei suuda hüpata 23-aastasena, tekitab rohkem stressi ja frustratsiooni kui mingit rõõmu võistlemisest. Paraku nii on," kirjutas Leibak oma blogis. "Naasen sporti siis kui tervis on korras ning treeningute põhjal olen võimeline näitama tulemust kõrgemast klassist. Ainult tahetjõud ja aeg näitab, kas olen seda suuteline saavutama."

Kuni sügiseni teeb Leibak eriharjutusi, et nõrk koht taas tugevaks saaks. Tõsisemate treeningutega loodab eestlanna alustada uuesti alates sügisest.