Isa Taivo ja ema Anne juhendamisel harjutav 22aastane tõkkejooksja on nädalavahetusel Lasnamäe spordihallis toimuvateks Eesti meistrivõistlusteks registreeritud vaid ühel alal - 800 meetri jooksus. Kas suvel EM-hõbeda võitnud Mägi end uuel alal tõepoolest proovile paneb, ei ole praeguse seisuga veel otsustatud.

"Varavõitu veel osalemist kinnitada," teatas koos kettaheitja Gerd Kanteriga Lõuna-Aafrika Vabariigis treeninglaagris olev Mägi. Ta saabub Eestisse tagasi alles neljapäeval, otsus langeb vahetult enne võistlust.

Kuigi Mägi on juba varem öelnud, et ta keskendub suvehooajale ega püri Praha sise-EM-ile, lisaks ta osalemine enda jaoks harjumatul distantsil võistlusele kõvasti vürtsi. Kuna poole lühemal võistlusmaal kuulub Mägi kahtlusteta Eesti kõigi aegade tippu, võiks ka 800 meetris oodata, et ta kirjutab enda nime kuskile üsna edetabeli ladvikusse. Omapärasel kombel ongi 800 meetri kõigi aegade sisetabeli vallutanud Mägid: 1. Raivo Mägi 1.49,33 (1987), 2. Taivo Mägi 1.50,03 (1982).

Kindlasti võidaks Rasmus Mägi osalemisest edetabeli kolmas mees, tänavu margi 1.50,96ni viinud Raimond Valler, kes võiks tugeva konkurendi abil sihtida EM-normi 1.50. Muide, Vallergi harjutab Taivo Mägi näpunäidete järgi.

Mägi ise enne lõpliku otsuse langemist ja stardipauku tulemuse üle spekuleerida ei soovinud. "Kui midagi oodata, siis laktaati," viskas ta nalja.

Mägi rekord 400 meetris on 46,4 sekundit, sisetingimustes on ta selle distantsi läbinud 47,23ga. 800 meetrit pole Mägi jooksnud.