“Meil on 8-9 sel tasemel maanteejooksjat, kes võiksid MMil joosta. Osad neist saavad ka mitmesuguseid treeningtoetusi ja stipendiumi. Mõned loobusid juba enne eelülesandmist jaanuaris viitega, et antud võistlus ei sobi nende ettevalmistusplaanidesse. Mõni loobumine jäi mulle arusaamatuks, aga ma ei hakanud ka vägisi sundima, sest kirja sai kaks meest ja kaks naist," selgitas Jooksuportaalile Eesti Kergejõustikuliidu kestvusjooksu alarühma juht Toomas Tarm.

Tänane seis on aga selline, et Eestit ei esinda MMil mitte keegi. "Jekaterina Patjukil ja Heleene Tambetil on vigastused. Väikese küsimärgiga Roman Fosti otsustas siiski loobuda ja Priit Aus sõitis lihtsalt treeninglaagrisse,” tõdes Tarm.

Tema sõnul on tekkinud olukord murettekitav ja kindlasti tuleb üle vaadata Eesti paremate jooksjate toetamise põhimõtted ja nende kohustused koondise ees. "Neile, kes toetusi ei saa, otseselt kohustada ei ole võimalik, aga ma eeldan, et Eestit maailmameistrivõistlustel esindada võiks olla auasi ning võimalus pürgida aste kõrgemale," leidis Tarm. Maksuvõimelisi harrastusjooksjaid, see tähendab neid, kes oleksid valmis ise kõik kulud katma, alaliit MMile saatma ei hakka.

Tarm tuletas meelde, et kõik jooksjad, kes saavad toetust kas Eesti Kergejõustikuliidust või Maratonitiimist, on kohustus võistelda lisaks olümpiale ka ühel poolmaratoni tiitlivõistlusel. "Kuna MMist kõik olümplased loobusid, siis järelikult näeme neid jooksmas poolmaratoni Euroopa meistrivõistlustel. Märtsikuine MM oleks ettevalmistuse kohalt olnud loogilisem, aga eks valiku teevad sportlased ise ja nende abilised,” märkis Tarm.

2014. aastal esindasid Eestit poolmaratoni maailmameistrivõistlustel Liina ja Leila Luik, Roman Fosti ja Ilja Nikolajev. Neist viimane katkestas.