New Orleansis õppiva Saluri viimasest mitmevõistlusest on möödunud 8 kuud. Mullu juulis Tamperes toimunud U23 vanuseklassi EM-il avaala võitnud ning rekordigraafikus liikunud Saluri vigastas kõrgushüppes hüppeliigest ning võistlust jätkata ei saanud. Jalavigastus segas 20-aastast spordimeest ka talvel, mistõttu ühtegi 7-võistlust ta sisehooajal ei teinud.

Jalavigastus on vaikselt taandunud, tänu millele on Saluri saanud teha homme algava kümnevõistluse eel ka paar katsevõistlust. Meeste ketast (2 kg) heitis ta märtsi keskel esmakordselt elus üle 40 meetri, täpsemalt 40.07, teivast hüppas aga 4.43, seejuures ka uus tippmark polnud kaugel - latt tuli kõrgusel 4.57 kolmandal katsel napilt maha. Tasub märkida, et antud võistlusel oli Saluri hoojooksu pikkuseks 12 sammu, täishoog on tal aga neli või kuus sammu pikem.

Saluri kümnevõistluse rekord on 7268 punkti, juunioride vahenditega on ta kogunud 7583 punkti. Juuni alguses toimuvate USA üliõpilasmeistrivõistlustele pääsemiseks peaks Saluri koguma umbes 7500-7600 punkti.

Raskest põlvevigastusest taastuv Grete Šadeiko tegi talvel kaasa mitmel viievõistlusel, kuid oma aastatetagustele tulemustele jäi 20-aastane kergejõustiklane esialgu veel alla. Seitsmevõistlust tegi Florida ülikoolis tudeeriv Šadeiko viimati 2012. aasta suvel. Grit Šadeiko neli aastat noorema õe isiklik rekord pärineb aga suisa 2010. aastast, mil ta sai Kanadas Monctonis peetud juunioride MM-il 5705 punktiga neljanda koha. Sarnase tulemusega pääseks Šadeiko ilmselt ka NCAA meistrivõistlustele.

Texases toimuval võistlusel on stardis kolmaski Eesti mitmevõistleja, 20-aastane Markus Leemet, kelle 10-võistluse rekord (juunioride vahenditega) on 7173 punkti. Muide, Leemet ja Saluri õpivad ja treenivad New Orleansis koos. 4x100 meetri jooksus on üles antud Kennesaw ülikooli esindav Rasmus Rooks.

Märtsi alguses Eesti U23 vanuseklassi 7-võistluse rekordit parandanud Maicel Uibo teeb välishooaja esimese kümnevõistluse 10. ja 11. aprillil kodustaadionil Georgias.