31-aastane Pahapill, kes pidi Zürichi EM-i kannakõõluse vigastuse tõttu vahele jätma, on tänavu osalenud vaid ühel kümnevõistlusel. Juunis Kladnos ei suutnud ta 8000 piiri ületada, piirdudes 7892 punktiga. 

Talence`i parim võistlus on Pahapillil ette näidata 2011. aastast, mil ta sai 8184 punktiga teise koha. Sama kohaga on võistluse kahel korral lõpetanud ka Erki Nool (1999 ja 2000), kuigi toona oli hõbemedali hind enam kui 400 punkti võrra kõrgem (8664 p ja 8706 p).

Kümnevõistluse suurfavoriit on nädalavahetusel peetaval võistlusel vaid 22-aastane Kevin Mayer, kes loodab hooajale kodupubliku ees ilusa punkti panna. Tänavu oma tiitlivõistluste teise hõbemedali võitnud Mayer hoiab 8521 punktiga maailma edetabelis teist kohta ning IAAF-i mitmevõistluse hooaja üldvõidu kindlustamiseks piisab talle Talence`is 8138 punkti kogumisest.

Esikoha eest asuvad Mayeriga võistlema eelkõige hollandlane Eelco Sintnicolaas (tänavu 8478), kuubakas Yordani Garcia (8337) ja ukrainlane Oleksi Kasjanov (8231). 

Talence`is osaleb ka sarnaselt Pahapillile EM-ilt eemale jäänud Pascal Behrenbruch. 29-aastane sakslane, kes tuli kaks aastat tagasi Andrei Nazarovi juhendamisel Euroopa meistriks, on ostnud endale sel aastal Ameerika Ühendriikidesse elamise ning liitunud treeningrühmaga, kus harjutab teiste seas ka 110 meetri tõkkejooksu maailmarekordimees Aries Merritt.

Ka naiste seitsmevõistluses on suurim esikoha pretendent Prantsusmaa esindaja, sest võistlustulle asub Zürichi EM-kuld Antoinette Nana Djimou. Ukrainlanna Hanna Melnitšenko ning poolatari Karolina Tyminska kõrval hoiab nn idabloki lippu kõrgel ka lätlanna, palju Eestiski võistlemas käinud Laura Ikauniece.