Aleksander Tammert ja Martin Kupper - treener ja hoolealune, aga ühtlasi ka medalinõudlejad.

Naiste kettaheide (laupäeval kell 17.10):

Selge see, et esikohaduell saab taaskord olema tiitlikaitsja Kätlin Tõllassoni ja hooaja edetabelijuhi Anu Teesaare vahel. Mullu piisas Tõllassonile, kes sai kuu aega tagasi U23 EM-il üheksanda koha, kullaks 49 meetrist ja 84 sentimeetrist, kuid seekord on võiduks vaja ilmselt paar meetrit pikemat heidet. Omaette küsimus on loomulikult aga see, kas 52-aastane Eha Rünne suudab medaliheitlusesse sekkuda. Eelmisel aastal jäi Rünne neljandaks, tänavuse hooaja edetabelis hoiab ta 41.94-ga üheksandat kohta.

Meeste kettaheide (laupäeval kell 18.40)

Jah, Eesti hooaja tipptulemust hoiab enda käes küll Martin Kupper, ent kindlaks kullafavoriidiks on siiski tiitlikaitsja Gerd Kanter, kes on viimastel nädalatel ja kuudel näidanud endast kümme aastat nooremast konkurendist selgelt pikemaid kettakaari. Juhul, kui Kupper ei ole ka augusti alguseks oma õiget heitetehnikat leidnud, võib tema põhiülesandeks saada hoopis võitlus hõbeda eest. Medalit lähevad püüdma ka Märt Israel, Priidu Niit ja 42-aastane Aleksander Tammert, kes on tänavu heitnud 57.12. Kaasa teeb ka Mikk Pahapill, kes on antud üles veel nii teivashüppes kui tõkkesprindis.

Tanel Laanmäe

Naiste odavise (pühapäeval kell 17.20)

Liina Laasma jääb vigastuse tõttu ka Eesti meistrivõistlustest eemale ning seega tema augusti lõpus Pekingi MM-ile ei sõida (sel nädalavahetusel läheb MM-koondis lukku). Kullafavoriit on seega Helina Karvak, kes hoiab hooaja edetabelis küll 49.32-ga alles viiendat kohta, kuid on osalejatest ainsana võimeline viskama ka üle 55 meetri. Karvaku ja hooaja edetabelijuhi Mirell Luige (tänavu 51.94) kõrval võib sekkuda esikohaheitlusesse ka Grit Šadeiko, kelle tänavu visatud isiklik rekord on 50.68.

Meeste odavise (pühapäeval kell 18.40)

Võib julgelt väita, et kui põnevust ja samal ajal ka head taset otsida, on meeste odavise tänavuste meistrivõistluste oodatuim ala. Kolm MM-ile sõitvat meest - Tanel Laanmäe, Magnus Kirt ja Risto Mätas - on Kadriorus kohal ja kindlasti ka kullale mõtlemas. Juuli keskel Viljandis Valter Kalami mälestusvõistlustel viskasid nad kõik üle 80 meetri ning loodetavasti pakutakse publikule sarnane võistlus ka nüüd, mil ilmselt samavõrd tugevat taganttuult abiks pole.

Anu Teesaar

Naiste kuulitõuge (laupäeval kell 18.50)

Kätlin Piirimäe pole tänavu oma isiklikule rekordile (16.85) lähedale jõudnud ning seetõttu ei saa teda pidada ka ainsaks võidupretendendiks. Anu Teesaarel on tänavusest hooajast kirjas 16.01 ning pole sugugi võimatu, et ta vahetab oma kaks mullust hõbemedalit (lisaks kuulitõukele ka kettaheites) kuldade vastu.

Meeste kuulitõuge (laupäeval kell 17.25)

Kristo Galeta on kerkinud hooaja edenedes heasse vormi ning tema 19-meetristele tõugetele kodus hetkel keegi vastu ei saa. Küll aga tuleb ilmselt huvitav rebimine teise koha eest Karl Koha, Kaupo Valbi, Raido Kalbachi ja Fred Vali vahel. Samuti saab olema huvitav näha, kas medaliheitlusesse suudab sekkuda 18-aastane Kert Piirimäe.

Kati Ojaloo

Naiste vasaraheide (pühapäeval kell 18.35)

Tänu kolmele sportlasele kuulub naiste vasaraheide tänavu meistrivõistluste huvitavamate alade hulka. Kati Ojaloo Eesti rekord (67.26), Anna Maria Oreli juunioride rekord (61.80) ja hobikorras treeniva Maris Rõngelepa viimase kuue aasta parim tulemus (61.87) näitavad, et tulemas on põnev võistlus. Ojaloolt jääme ootama seega eelkõige head tulemust (MM-norm 70.00 on ilmselt veel siiski liiga optimistlik), Orelilt ja Rõngelepalt aga põnevat heitlust hõbemedalile.

Meeste vasaraheide (pühapäeval kell 17.00)

Tõsi, Eesti mehed jäävad Jüri Tamme Eesti rekordist küll pea 20 meetri kaugusele, ent vähemalt esikohaduell tiitlikaitsja Mart Olmani, Genro Paasi ja miks mitte ka Martin Lehemetsa vahel võib tulla üsna põnev.