Eesti kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul on tänavustel meistrivõistlustel kohal pea kõik oma ala paremad sportlased.

“Põnevaid heitlusi meistritiitli ja olümpiapääsme nimel on oodata mitmel alal. Näiteks tõotab väga huvitav tulla meeste odavise, kus Pekingi piletit püüavad nii Andrus Värnik, Risto Mätas kui Mihkel Kukk, kel kõigil B-norm täidetud,” kommenteeris Normak.

Pühapäeval näeb viimast korda enne olümpiamänge kodusel staadionil võistlemas Gerd Kanterit. Kettaheiteringis kohtuvad kõik kolm olümpia A-normi täitnud meest — lisaks maailmameister Kanterile on lubanud võistlema tulla olümpiapronks Aleksander Tammert ja Märt Israel. Osaleb ka juunioride maailmameister Margus Hunt.

110 m tõkkejooksus tõotab tulla viimaste aastate põnevaim võistlus — selle distantsi kiireima mehe selgitavad välja Eesti rekordi (13,62) omanik Tarmo Jallai, kes viimati osales vabariigi meistrivõistlustel 2005. aastal, Rene Oruman (13,88) ning mitmevõistlejad Kristjan Rahnu (14,20) ja Indrek Turi (14,36).

100 m ja 200 m jooksus ning kaugushüppes soovib kindlasti kuldmedali kaela saada kõigi kolme ala Eesti rekordiomanik Ksenija Balta (pildil). Balta on alistanud Pekingi kaugushüppe B-normi (6.60), A-normist (6.72) lahutab veel 7 sentimeetrit. 100 m distantsil on Balta suuremateks konkurentideks Ebe Reier (11,92) ja Katrin Käärt (11,57) ning kaugushüppes Sirkka-Liisa Kivine (6.56) ja Veera Baranova (6.45).

Juunioride maailmameister ja 200 m Eesti rekordiomanik Marek Niit on lubanud osaleda kahel lühemal sprindidistantsil.

Selleks, et Eesti meistritiitlit veelgi rohkem väärtustada, jätkab kergejõustikuliit mullu alustatud traditsiooni maksta stipendiumi kõikidele sportlastele, kes võidavad täiskasvanute meistritiitli 46 olümpiamängude kavas oleval kergejõustikualal. Aasta jooksul pärast Eesti meistritiitli võitmist toetab alaliit sportlasi lisaks tavapärasele toetusele ühe tuhande krooniga kuus.

Laupäeval, 19. juulil algavad põhivõistlused kell 16.20 meeste 110 m tõkkejooksudega. Teine võistluspäev algab kell 17.00 meeste teivashüppega. Sõltuvalt osavõtjate arvust toimuvad mõlemal päeval enne põhivõistlust hommikused eelvõistlused algusega kell 9.30.