"Ma ei saanud stardist hästi minema, sest jalgades polnud õiget särtsu sees," selgitas saarlane.

"Ütleme nii, et taktikaliselt oli tegu väga ebaküpse jooksuga, sest sisetingimustes on 400 meetri jooksu võtmekoht esimese ringi lõpp, kus peaks kolme parema seas olema. Mina olin siis aga juba viimane."

"Lootsin ja uskusin tegelikult, et suudan tagant veel tõusta, aga tagasirgel enam sellist kriitilist olekut ei olnud, et jõuaks lõpus kannatada."

Niit jäi oma jooksus, mis osutus kõigist teistest selgelt tugevamaks, viiendaks ehk eelviimaseks, ajaga edasipääsemiseks tulnuks tal läbida kaks ringi 25 sajandiku võrra kiiremini.

Niit tunnistas, et ilmselt oleks ta pidanud USA-st saabuma Euroopasse rohkem kui kaks päeva enne võistluse algust. "Eelmisel aastal sõitsin sise-MM-ile Sopotisse palju varem kohale ja jõudsin lõpuks poolfinaali. Sel korral otsustasime eksperimenteerida, millises seisus olen, kui saabun kaks päeva varem. Nagu selgus, sellist särtsu ikkagi hiljem tulles ei olnud."

Kuivõrd pettunud Niit oma etteastes kokkuvõttes on? "Muidugi ma ei lootnud, et ma just EM-il oma hooaja halvima aja jooksen, aga samas midagi hullu ka pole. Trenni on tehtud ikkagi eelkõige suvehooajale mõeldes."

Niit lendab nüüd tagasi Arkansasesse, kus ta jätkab treenimist. Seda, kus ja kui palju ta suvel treenib, pole Niit veel otsustanud.