1. Kui tihti trenni teed ja kaua trenn kestab?

Teen trenni 5-6 korda nädalas, ja trenn kestab keskeltläbi 2-3 tundi, olenevalt kas jõusaal on päevakavas või mitte.

2. Millised on sinu sihid spordis ja kui tähtsaks sa sporti pead enda elus?

Sport on hetkel peajagu tähtsam kui kool, eesmärgid ja sihid on kindlasti joosta olümpiamängude finaalis, kus endast kõik anda ja vaadata, mis välja kukub. Selle suve eesmärk on hoida vormi kuni tähtsate ülikooli võistlusteni ja suve lõpus toimuvad maailmameistrivõistlused.

3. Millal kodumaal võistled?

Kodumaal olen juuni, juuli, august, siis ka võistlen.

4. Mis sa arvad, kus on sinu piirid ja kui kiiresti sa võid need saavutada? Mis on su unistus seoses spordiga (reaalsuse piires).

Ma usun, et olen võimeline hetkeseisuga sees jooksma 45,8 (400 m) ja 20,70 (200 m) ning väljas 45.0 (400 m). Usun, et saavutan need tulemused juba sel hooajal. Tänu suhteliselt edukatele
teatejooksudele, mis ma olen teinud, tean, et selline potentsiaal on. Väga ei unista, vaid eesmärk on joosta olümpiafinaalis 400 m ja seal tagaajarollis võita medal.

5. Kas õppimise ja kõva trenni kõrvalt jääb päevas vaba aega ka või on terve päev sport+õppimine? Kui jääb, siis millega vaba aega sisustad?

Õppimine, kool ja trenn sisustavad suure mahu igapäevastest tegemistest, mille kõrvalt alati aega üle ei jäägi. Vaba aega sisustan enamasti puhates, kodus kitarri mängides või siis kinos käies. Nädalavahetustel ka matkamine ja ujumine. Naljakas, sest siin on juba kevad käes ja peale konverentsi meistrivõistlusi on väike plaan minna mägedesse grillima.

6. Kas teil poleks mõtekas suurendada lihasmassi, et seeläbi kiiremaks muutuda?

Kaalus juurdevõtmine on hetkel täies hoos! Täpsemalt siis lihasmassi kasvatamine, mille arvel kaalu lisan ja see on siiani töödanud. Tulemused on paranenud ja tunne joostes kindlam.

7. Kas sa arvad, et USA-sse minek oli õige otsus? Palun põhjenda.

Ma arvan, et USA oli ainuõige otsus, ükskõik, mis see lõpptulemus ka ei oleks. Asi pole mitte Eestis, vaid minus eneses. Ma olen alati olnud reisija ja maailmavaatleja tüüp, kes ühes kohas tegutsedes kaua ei kesta. Audenteses olid omad ajad, Saaremaal omad ajad ja nüüd siin USA-s olen taas oma tippaegade lähedal. Kõik on osa suuremast pildist ja kogemusest, mida siis hiljem saan kusagil mujal rakendada.

8. Miks reaalne võimalus sise-EMlt kaks medalit võtta sulle nii ebaoluline tundub? Või siis USA ülikoolile?

USA ülikooli ei huvita EM absoluutselt, senimaani kui siin kohaliku graafiku järgi võistlema pean. Ma palju mujal joosta ei saa. Suvel aga vastupidi, kooli eest jooksma ei pea ja siis annavad nad mulle vabad käed. Peamine, et end vigastustest hoian. Seega jah, EM suurt siin ei loe, minu jaoks pole sisehooaeg samuti nii tähtis kui välishooaeg. Kuigi EMil oleksin ikka tahtnud joosta, lihtsalt ajakava on liiga tihe, et Pariisi reis ette võtta.

9. Kui oma hetkevõimed maksimaalselt ära kasutaksid, mis oleks 100 meetri ja 200 meetri aeg? Kui kauegle arvad end veel arenevat, juhul kui vigastused vahele ei tule?

100 meetri peale suurt rõhku ei pane, seega ma arvan, et 10,3 on selline rahuldav tulemus. Et sealt kiiremaks minna, tuleks treeningut muuta. 200 meetrit on rohkem 400 meetriga seotud, seega 200 peale ma ikkagi natuke mõtlen ja kui võtta teatejooksude vaheaegu ja sisehooaja jookse, siis väljas
joosta 20,3 oleks ideaalne ja ehk ka maksimaalne.

10. Kui palju erinevad treeningud USAs, Eestis treeningutel tehtust? Too palun mõni näide. Aitäh!

Suurt ei erine. Ausalt, siin on isegi treeningud lihtsamad ja üldisemad. Suurim erinevus on minu erialastel treeningutel puhkepausid jooksude vahel. Näiteks Eestis 10 minutit puhata on suhteliselt ok, samas siin on meil maksimumpuhkus heal päeval ehk 8 minutit. Keskmine on selline 3-4 minutit.

11. Mida arvad Eesti sprinditreeneritest? Just võrreldes selle pildiga, mis avaneb USA-s.

Mul on siin treeneriga vedanud, sest ta teab täpselt, mida ta minult kui sprinterilt ootab ja siis ka vastavalt mulle treeningkavad teeb. Eestis Valter Espe all treenides oli meil võib olla rohkem rõhk tehnika peal.

12. Kas Eestisse jäämine oleks olnud kergema vastupanuteed minek? Kas on vahel tunne, et motivatsioon sportida kaob ära, ja saadaks kõik kus kurat? Kes on teie lemmikkirjanik? Kas te malet oskate mängida?

Eestisse jäämine oleks olnud kergem tee, aga mulle ei ole kunagi meeldinud lihtsalt minemata jätta, kui võimalus tekib. Kasutan neid niipalju kui võimalik. Motivatsioonipuudust pole küll veel tundnud, siinne kergejõustikuelu on täies hoos - ei kao see motivatsioon kuhugi kui kogu aeg midagi toimub. Lemmikkirjanikku pole. Ausalt öeldes ei ole lugenud ühe kirjaniku töid nii sisukalt, et keegi lemmikuks hakkaks. Loen rohkem huvi pärast autobiograafiaid ja muud sellist kergemat kraami. Male reegleid tean, aga aktiivselt ei mängi.

13. Kas näed oma tulevikku pigem 200 või 400 meetris? Kui reaalseks pead Londonis finaali jõudmist?

400 m kindlasti. Londonis 400 m finaal oleks unistus, mis ei ole väga kaugel reaalsusest.

14. Millega seletad, et omal ajal juunioride maailmameistrivõistlustel hiilgetulemusi näidanud kergejõustiklaste areng pole hiljem olnud päris loodetud?

Ma ei arva, et mu juunioride MMi ajad ja tulemused olid nii hiilgetulemused. MMi võit oli muidugi unikaalne, aga ajad seal 20,9 sekundit ja praegune Eesti rekord 20,6 on ju tegelikut sellised keskpärased, isegi Euroopa standardit arvestades. Kui aasta 2010 suuremas plaanis välja jätta, olen tasa ja targu ikkagi enda aegadelt neid sajandikke suutnud kärpida. Jah, muidugi olid lootused suuremad ehk peale MMi Pekingis, aga motivatsiooni kohapealt on see pigem hea märk, et isegi 4-5
aastat peale juunioride maailmameistrivõistlusi olen ikka võimeline isiklikke jooksma.

15. Kui palju aeroobset trenni kasutad? Kui tihti saad massaazi? Kas kasutad taastumiseks sauna?

Aeroobne trenn on sügisel rohkem päevakorras, kevadhooajal väga selleks aega ei jätku. Massaž on hetkel kord nädalas, pluss siis jäävann ja muu (elektriravi massaaž näiteks kui vaja). Sauna ei kasuta.

16. Raamat mida oled lugenud ja mis on sinu mõtlemist muutnud? Kui kaua saad veel USAs ülikoolis olla, õppida, treenida?

Loen rohkem kooli kohustuslikku kavva kuuluvaid raamatuid ja võib olla neid, mida professorid soovitavad lugeda kooli tarbeks. Eks kõigil ja kõigel on oma osa, mis minu mõtlemist muudab. Aga sellist raamatut, mis väga välja paistaks hetkel ei ole. Tahaks veel kaks aastat kindlasti USAs õppida ja joosta.